PORAZ OD NORVEŠKE

Ponovno zvižduci izborniku Goluži: 'Nitko nije otpisan, bit će vremena za oproštaje!'

Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2013. 20:51

Nakon što je završilo prvo poluvrijeme prijateljske utakmice između Hrvatske i Norveške u Puli, uslijedio je tradicionali izbor Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza u kojem su izabrani najbolji rukometaš, rukometašica Hrvatske, trener i sudački par u 2012. godini.

Najbolji rukometaš Hrvatske za 2012. godinu je Ivan Čupić, najbolja rukometašica je Andrea Penezić dok je za najboljeg trenera izabran Slavko Goluža. Četvrtu godinu za redom kao najbolji sudački par proglašeni su Matija Gubica i Boris Milošević.

Na pitanje Drage Čosića izborniku slavku Goluži, zviždi li mu publika danas jer ponovno nije nazvao Ivana Balića, izbornik je odgovorio?

- Prije nekliko dana nam se povrijedio Denis Buntić i ne daj Bože da nam se ozlijede Kopljar ili Stepančić, jer u tom slučaju morat ćemo pozvati neke starije igrače. Naravno, ako to oni žele, kazao je Goluža te nastavio:

- Imamo pet tisuća registriranih igrača i svi su potencijalni reprezentativci. Nema oproštaja, to su sve igrači koji su jo uvijek aktivni, a kada dođe vrijeme, valjda će biti i oproštajne utakmice. I ja sam dio zlatne generacije i također bih htio oproštajnu utakmicu - poručio je Goluža.

Hrvatska - Norveška 35:38

Hrvatski rukometaši izgubili su u Umagu od Norveške 35:38 (18:20) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva.

Nakon što su izabranici Slavka Goluže u nedjelju u Puli slavili s 37:36 pogotkom Marića u posljednjoj sekundi, Norvežani su uzvratili u Umagu. Norvežani su vodili cijelu utakmicu, a početkom drugog poluvremena Hrvatska je zaostajala čak osam zgoditaka (22:30). Goluža za ovu utakmicu nije mogao računati na lakše ozlijeđene Blaženka Lackovića i Zlatka Horvata, a najbolji strijelac kod naših bio je Ivan Ćupić s 12 pogodaka, dok je goste predvodio Hansen (10).

Dvoboj s Norvežanima u Umagu iskorišten je i za dodjelu priznanja najboljim rukometašicama i rukometašima Hrvatske u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza. Za najbolju rukometašicu Hrvatske izabrana je Andreja Penezić, dok je rukometaš godine Ivan Ćupić, kojima je nagrade uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Trofej trenera godine dobio je izbornik Slavko Goluža, koji se i u Umagu, kao i u nedjelju u Puli, suočio sa zvižducima navijača koji ne odobravaju nepozivanje u reprezentaciju Ivana Balića.

Za četiri dana u Španjolskoj počinje Svjetsko rukometno prvenstvo, a Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom.

Linker
23. rujan 2024 23:29