foto: Getty
KAUBOJI IH POSLALI KUĆI

Poderali im mrežu i zaustavili legendu! Makedonci još uvijek u nevjerici: 'Poraz je sramota'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. siječanj 2016. 15:43

Reprezentacija Hrvatske je na senzacionalan način otvorila drugi krug Europskog prvenstva u Poljskoj pobjedom protiv Makedonije (34-24) i tako pokazala svu raskoš talenta kojim upravlja izbornik Željko Babić.

Ključno je bilo otvaranje utakmice u kojoj su Kabuoji relativno rano otišli na 7-1 i tako usmjerili utakmicu prema pobjedi i osvajanju važnih bodova u borbi za polufinale.

U prvom poluvremenu odlični su bili Marino Marić, Marko Kopljar i Marko Mamić sa po tri gola, dok je Mirko Alilović sakupio sedam obrana. Ključ dobrog rezultata bila je i odlična obrana na Kiri Lazarovu koji u prvom dijelu nije zabio niti jedan pogodak. Do kraja utakmice valja izdvojiti i manju svađu na klupi Makedonije. Naime, jedan od igrača htio je napustiti igru dok ga drugi nije htio zamijeniti pa je došlo do manjeg verbalnog okršaja.

Nakon utakmice igrači Makedonije bili su razočarani, ali i ljuti prikazanom igrom.

- Čim smo izašli iz svlačionice, izgubili smo utakmicu. Ovo je možda najlošija utakmica od kako igramo na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Stvarno je sramotno da se ovako izgubi. Trebalo se više boriti. Izgubili smo utakmicu u prvih pet minuta nekim tehničkim pogreškama i glupim šutevima. Šta je, tu je. Izgubili smo od Hrvatske bez borbe. Sramota – rekao je srednji bek reprezentacije Makedonije, Filip Mirkulovski, prenosi balkan-handball.

Makedonija je izgubila svaku šansu treće mjesto u skupini, a samim time i bilo kakvu šansu za polufinale.

– Željeli smo biti treći u skupini, ali sada više niti to nije realno. Idemo pobjediti Norvešku i Bjelorusiju i izboriti to 7., 8. mjesto koje će biti dovoljno za kvalifikacije za Rio.

Linker
24. rujan 2024 05:33