AFP
NAJAVIO MIROVINU

Odlazak hrvatskog 'krvnika': Kraj za čovjeka koji ih je godinama izluđivao i kidao im živce

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. listopad 2015. 14:18

Mjesto radnje: Francuska. Godina: 2017. Upravo tada, i tamo, kod kuće, na Svjetskom prvenstvu, veliki Thierry Omeyer, za prijatelje Titi, završit će svoju reprezentativnu karijeru. Jedan od najboljih vratara u povijesti rukometa, danas 38-godišnjak, priznat ćete, nije mogao naći bolju priliku za grandiozni kraj bogate karijere među Tricolorima, velike priča, štoviše bajke, koja traje još od 1999. godine.

Trenutačno na kontu ima devet reprezentativnih zlatnih odličja, a kolekciju kani upotpuniti u Francuskoj. Sa 41 na leđima, ostat će mu još šest mjeseci ugovora s PSG-om, što znači da bi pola godine kasnije mogao kazati ikonačno zbogom rukometu.

Francuzi i svi rukometni ljubitelji definitivno će patiti, ali jasno je tko će slaviti; nakon godina frustracije, s Omeyerom će otići i najveća noćna mora Kauboja, koji su skidali i bušili sve, ali kada bi njega ugledali na vratima, redovito bi stali.

A s obzirom da ćemo 2018. ugostiti Europsko prvenstvo u rukometu, radi se o olakšavajućoj vijesti. Jer Hrvatskoj Francuska bez Omeyera možda prestane biti takav bauk.

Linker
22. rujan 2024 21:47