AFP
PIŠE P. ŽUKINA

NOVI VOĐA KAUBOJA MARKO KOPLJAR 'Još se uvijek prilagođavam novoj ulozi kapetana, a naša je grupa jako teška'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 31. prosinac 2015. 11:58

Barcelonin rukometaš Marko Kopljar danas je jedan od najstandardnijih igrača u pomlađenoj rukometnoj reprezentaciji koju za dva tjedna čeka novo veliko natjecanje. Otkad je mala vrata ušao u reprezentaciju, u kojoj je prvi put čuvao leđa Petru Metličiću na SP-u u Hrvatskoj 2009., Marko je s reprezentacijom osvojio dva srebra, tada u Hrvatskoj te na EP-u u Austriji 2010., a zatim i tri bronce u Srbiji, Londonu i Španjolskoj.

Nerealno je očekivati da će u Poljskoj doći i do prvog zlata, no nije zabranjeno maštati. Kopljar ipak nije jedan od tih tipova. Realno je podvukao crtu pod prvi dio priprema odrađenih u Ivanić Gradu koje je on osobno zbog ozljede odradio po individualnom programu:

- Za početak, bilo je sasvim dobro, uglavnom smo radili na fizičkoj pripremi, u popodnevnom dijelu rada bilo je i malo rukometa, nekih taktičkih detalja, no zbog nekih ozljeda i izostanka trojice bitnih igrača iz Njemačke nije se moglo toliko raditi na taktici. Duvnjak, Marić i Gojun su jako bitni u našoj koncepciji igre tako da će taj dio priprema uslijediti nakon okupljanja.

Marko je zadovoljan dosad odrađenim:

- Iza svih igrača je naporna sezona, nadam se da će se i ova trojica iz Njemačke brzo uspjeti osvježiti te da će do početka EP-a sve sjesti na svoje mjesto. Ne sumnjam u to, uvijek je tako bilo. Svi smo svjesni što se od nas očekuje i potpuno smo tome posvećeni.

Marko ne sumnja niti u to da će on biti spreman s obzirom na stare probleme s koljenom:

- Radim po posebnom programu sa strane, svakog se dana osjećam sve bolje i bolje. Bol se u koljenu jako smanjila, to je dobra vijest. Napravili smo ovih dana magnetsku rezonancu pa ćemo vidjeti koliko je ta upala u stvari jaka i ozbiljna. Uvjeren sam da će sve biti u redu te da ću početi s treninzima zajedno s momčadi već nakon novog okupljanja. Ako ne startam već na prvom treningu, nadam se da ću to moći već 3. ili 4. siječnja...

Unatoč svim problemima, Marko je optimist za Poljsku, Hrvatska je u rukometu uvijek među favoritima:

- Iako nema nekog ekstra zvučnog imena među prvim suparnicima, grupa je jako teška, bit ćemo spremni na sve zamke koje nam Island ili Norveška mogu prirediti. Nećemo podcijeniti niti Bjelorusiju s kojom startamo. Nitko na EP ne dolazi samo da bi se pojavio. Bilo bi jako lijepo da s tri pobjede prenesemo četiri boda u drugi krug te bi si time dali šansu da u sljedećoj fazi natjecanja napravimo nešto veliko.

Za podsjećanje, nakon prvog kruga, naši se križaju s vrlo jakom skupinom A u kojoj su Francuska, domaćin Poljska, Srbija i Makedonija. O tome će seriozni Marko razmišljati kad za to dođe vrijeme.

Nakon odlaska Igora Vorija, Kopljar je novi kapetan momčadi:

- Još se uvijek prilagođavam toj novoj ulozi. Sad sam još uvijek sa strane, to je mala otežavajuća okolnost, ali bit ću na nivou kad se priključim momčadi. I sa strane vidim da svi dobro rade i znam da će sve biti u redu...

Linker
23. rujan 2024 09:31