foto: CROPIX
ZAGRIJAVANJE ZA POLJSKU

Nova Hrvatska počela pripreme za Euro: 'Okupljanje 1. siječnja je čista provokacija'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. prosinac 2015. 19:45

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i krenula put Ivanić-Grada gdje će od 26. do 30. prosinca odrađivati prvu fazu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Poljskoj. Termin novog okupljanja u Ivanić-Gradu je 1. siječnja.

Izbornik Željko Babić nema mnogo vremena za uigrati momčad te je istaknuo da će od prvog dana raditi na taktičkoj pripremi zajedno s fizičkom te da se reprezentacija ponovno okuplja već 1. siječnja u popodnevnim satima.

- Bez obzira na to što nismo kompletni, doći će rezervni igrači koji u konačnici uvijek mogu igrati ako će to biti potrebno i ako dođe do ozljeda. Mi odmah počinjemo raditi na taktičkom treningu u koji ćemo implementirati fizičku pripremu. Normalno je da imamo određene hendikep što se tiče nekih igrača, ali mi ćemo trenirati i raditi tako da svi budu spremni. Nemamo puno vremena da odvojimo fizičku i taktičku pripremu.

- Moram biti iskren oko okupljanja 1. siječnja. To je čista provokacija od izbornika i za mene, i moju obitelj i za sve nas jer je to u principu neradni dan. To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha. Hrvatska neće biti ni bolja ni lošija zbog jednog treninga, ali Hrvatska po pitanju psihološkog aspekta i po pitanju momčadskog duha može biti bolja i u tom dijelu sigurno može dobiti. Dio igrača sa šire popisa dolaze u Ivanić Grad 4. i 5. siječnja odigrati dvije utakmice. Njih smo prisilili tako da budu u trenažnom procesu, a nama će poslužiti kao sparing partner. Takav tip zatvorenih utakmica je odličan jer možemo napraviti onako kako mi želimo i kako bi se što bolje uigrali za protivnike i ono što nas čeka.

Kapetan Marko Kopljar ima malih problema s ozljedom, ali spreman dolazi na pripreme iako će prvi dio vrlo vjerojatno odraditi u individualnim treninzima. Po okupljanju Kopljar je izjavio:

- Imamo dosta mladih dečkiju i pričekat ćemo da nam se naši Nijemci pridruže. Ovih četiri, pet dana u prvom dijelu priprema odradit ćemo fizički dio. Vjerujem da su nam izbornik i treneri pripremili dosta trčanja i teretane. Pokušat ćemo odraditi i malo taktike. Bitno je da vidimo u kakvom su svi stanju. U drugom dijelu priprema radit ćemo više na taktici i dobro će nam doći prijateljske utakmice protiv Slovenije da vidimo na čemu smo. Mislim da je odlična ideja izbornika s test utakmicama protiv druge ekipe koje će nam pokušati simulirati Norvešku i Island. Norvežani će sigurno igrati pliću 6-0 obranu, a Island će nešto pokušati probati protiv nas.

Na prvu fazu priprema stigli su:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem

2. Ivan Stevanović – PPD Zagreb

3. Filip Ivić – PPD Zagreb

4. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce

5. Antonio Kovačević – PPD Zagreb

6. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce

7. Zlatko Horvat – PPD Zagreb

8. Tin Kontrec – PPD Zagreb

9. Marko Kopljar - Barcelona

10. Luka Šebetić – PPD Zagreb

11. Igor Karačić - Vardar

12. Luka Cindrić - Vardar

13. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb

14. Marko Mamić - Dunkerque HB Grand Littoral

15. Ivan Slišković – MVM Veszprem

Hrvatskoj reprezentaciji na pripremama se naknadno priključuje Šime Ivić koji je do sad nosio dres RK Celje Pivovarna Laško, dok će drugi dio sezone igrati u francuskom Nantesu. Razlog naknadnog poziva je potreba Željka Babića za desnim vanjsim igračem jer Marko Kopljar zbog ozljede koljena mora trenirati po posebnom programu.

Na širem popis od 28 igrača koji imaju pravo nastupa na Europskom prvenstvu nalaze se:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem

2. Mate Šunjić - Créteil Handball

3. Ivan Pešić – Meshkov Brest

4. Ivan Stevanović – PPD Zagreb

5. Filip Ivić – PPD Zagreb

6. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce

7. Antonio Kovačević – PPD Zagreb

8. Lovro Mihić – PPD Zagreb

9. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce

10. Zlatko Horvat – PPD Zagreb

11. Jerko Matulić - Chambéry

12. Ilija Brozović – HSV Hamburg

13. Krešimir Kozina – SG Flensburg-Handewitt

14. Marino Marić – MT Melsungen

15. Tin Kontrec – PPD Zagreb

16. Marko Kopljar - Barcelona

17. Luka Šebetić – PPD Zagreb

18. Šime Ivić – Celje Pivovarna Laško

19. Mario Vuglač – Lekhwiya SC

20. Domagoj Duvnjak – THW Kiel

21. Igor Karačić - Vardar

22. Luka Cindrić - Vardar

23. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb

24. Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral

25. Ivan Slišković – MVM Veszprem

26. Drago Vuković - Füchse Berlin

27. Jakov Gojun – Füchse Berlin

28. Sandro Obranović – PPD Zagreb

Linker
24. rujan 2024 01:23