MUNICH, GERMANY - AUGUST 30: Christian Berge of Flensburg looks on during the Supercup match between THW Kiel and SG Flensburg-Handewitt on August 30, 2005 in Munich, Germany. (Photo by Sandra Behne/Bongarts/Getty Images)
 Sandra Behne/GETTY / 2005 Getty Images
BITKA ZA BRONCU

NORVEŠKA U TRANSU Pobijedio je karcinom, a sada planira ‘slomiti’ i Hrvatsku

Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. siječanj 2016. 12:40

Najbogatija država Europe u rukometnom je zanosu. U ženskom je rukometu odavno velesila, ali u muškom, koliko god to čudno zvučalo, nemaju ni jednu medalju!

Četrdesettrogodišnji Christian Berge, bivši reprezentativac, kao izbornik doveo je Norvežane korak do stvaranja rukometne povijesti.

- Imamo jako dobre igrače na svim pozicijama, nema razloga kako strahu, tako ni vjerovanju u naš neuspjeh - samouvjereno će Berge.

Iako, u glavama je još moralo biti polufinale s Nijemcima, koje je izgubljeno tek u produžetku.

- S iznimkom početnih 5-6 minuta, kada su Nijemci otišli na prednost od 2-3 pogotka, prvo smo poluvrijeme odigrali vrlo dobro. Borili smo se, trudili to stići, stigli na samo gol zaostatka. U drugom smo poluvremenu bili izjednačeni do posljednjeg trenutka.

U najavi susreta za broncu nemoguće je ne sjetiti se prve utakmice Norveške i Hrvatske, koju je vaša momčad dobila. Ima kakvih poveznica među njima?

- Ne. Bit će to potpuno drukčija utakmica. Hrvatska će se jednako kao i mi boriti za broncu i izravan odlazak na sljedeće svjetsko prvenstvo. Puno je toga “na stolu”. Ujedno, mi smo jako sretni što smo prvi put u prilici igrati za broncu, stoga ćemo uložiti svu energiju kako bismo danas slavili.

Jesu li vam igrači “ispražnjeni” nakon polufinala?

- Da, ali posao nas iz stožera ih je vratiti, mentalno podignuti. Da, u petak smo bili razočarani, ali danas je novi dan, koji nosi novi izazov. Spremni smo boriti se za svaki pedalj terena.

Koji je hrvatski igrač po vama ključan?

- Duvnjak. On je pokretač svega.

Linker
05. listopad 2024 15:11