Drazen Aleksic / CROPIX
HRV - MAĐ 28:27

Nevjerojatnim autogolom Hrvatska slavila na otvaranju EP-a protiv Mađarske

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 04. prosinac 2012. 23:24

Hrvatske rukometašice svladale su u prvom kolu skupine C Europskog prvenstva snažnu Mađarsku sa 28-27 i iznenadile jednog od favorita natjecanja.

Dovoljno ih je bilo vidjeti kako slave, skaču, pjevaju i vesele se nakon nevjerojatnog pogotka Anete Peraice kojim su došle do bodova na startu Eura u Srbiji. Gol je to koji će se vrtjeti na foršpanima sa sportskim “bloopersima”. Kiss je obranila uskok dešnjakinji Peraici s desnog krila, ali se lopta odbila u zrak pa ju je vratarica nespretnom reakcijom gurnula u mrežu.

Obrana krvavih koljena

S obzirom da su ostale tri sekunde do kraja utakmice, pjesma je mogla (prerano) početi. Bilo je to zasluženo slavlje Canjuginih “ratnica” koje su, sukladno najavama svojeg izbornika, igrale izuzetno agresivno. U obrani krvavih koljena 60 minuta živjele su na rubu isključenja, ali i kontrolirale rezultat većim dijelom utakmice.

U prvom poluvremenu niti jedna reprezentacija nije se odvojila na više od pogotka prednosti pa se činilo da bi hrvatska serija 6-0, kojom je stvorena prednost 21-16 u 43, minuti, mogla prelomiti utakmicu. Međutim, već je četiri minute kasnije Mađarska bila na minus jedan, a u 56. su “domaće” (200-tinjak mađarskih navijača došlo je u Novi Sad) čak i vodile (25-24). Ipak, Zebić, Elez (djevojački Franić) i konačno veza Peraica - Kiss donijele su veliku, pomalo i neočekivanu pobjedu.

Vratiti dug Španjolskoj

Reprezentacija bez Penezić, Arslanagić, Horvat, Grubišić, Golubić, Pušić... nema imperativa, ali ima hrabrosti boriti se sa svima. Ne treba od njih očekivati čuda ili prvu veliku medalju hrvatskog ženskog rukometa, ali “muškom fajtu”, kakav su prikazale sutra, treba očekivati već danas protiv dužnica iz Londona, Španjolki.

HRVATSKA - MAĐARSKA 28:27

HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Koznjak, Petković 1, Gaće 4, Elez 4, Ježić, Lovrić 3, Zebić 9 (2), Milanović-Litre 3, Peraica 2, Džono, Čović, Franković, Bašić 2.

MAĐARSKA: Herr, Kiss, Tomori 9, Aniko Kovacsicz, Szekeres, Bodi, Redei-Soos 3, Szamoransky 2, Klivinyi 1, Goerbicz 7 (5), Szabo, Bulath, Vincze, Monika Kovacsicz 3, Szucsanski 1, Verten 1.

SEDMERCI: Hrvatska 2-2, Mađarska 5-8.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Mađarska 4 minute.

SUCI: Jiri Opava i Pavel Valek (Češka).

Linker
23. rujan 2024 17:27