foto: CROPIX
KAKO PROTIV POLJSKE?

NEPOGODA S LIJEVOG KRILA 'Zvuči otrcano, ali dajte nam vremena, nismo još sve rekli'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. siječanj 2016. 09:31

Život ide dalje, Francuska polako pada u zaborav jer do kraja Eutra čekaju nas još dvije utakmice. Prva je u srijedu protiv Poljske u grotlu Tauron Arene, a druga za plasman u petak u Wroclawu. Bilo bi savršeno za peto mjesto, no, čini se da je realnije misliti o sedmom, pišu Sportske novosti.

Davno su igrali takvu utakmicu, u Italiji ‘98. Nije smak svijeta, ali da je sve ovo bilo dobro - nije, a analize koje najavljuje izbornik Babić sasvim sigurno pokazat će zašto.

Puno puta viđeno

Do Francuske je išlo sjajno, protiv Francuske je malo stalo, no, reći ćemo da je Manuel Štrlek zasad ispunio očekivanja na Euru. Dosta se na velikim natjecanjima dosad mučio sa zdravljem, odlazilo je koljeno, pucala ruka, sada je zdrav i njegova sigurnost imponira. Ipak, nije je bilo protiv Francuza.

Je li taj Thierry Omeyer doista tako strašan?

- Ma, nije, odličan je vratar, tu nema dvojbe, obrani ono što treba, puno mu u tome pomaže obrana, koja nas je propisno nalupala i to je u stvari cijela priča. Nametnuli su nam se, izgledali su prečvrsto i nema se tu što puno dodati. Na žalost, doživjeli smo to već puno puta...

A Abalo, izuva iz cipela?

- Zna se da je brz, jako ga je teško čuvati.

Možemo biti svakome opasni

Našao je dobru stvar u cijeloj priči?

- Gledali smo dan kasnije utakmicu ponovo, do 11:10 smo se držali gol za gol, sve je izgledalo OK, ali u tom smo razdoblju imali pet vratnica, zaredala su neka isključenja, neki ishitreni šutovi pod faulom i oni su do poluvremena napravili 16:10, što nije izgledalo realno, ali je izgledalo nedostižno.

Predali ste se...

- Nismo, nismo se predali ni protiv Norveške, koju smo stizali dvaput, ali jednostavno nismo uspjeli okrenuti utakmice. Naravno da smo očekivali više, mislim da protiv Norveške nismo smjeli izgubiti i da bi s tom pobjedom samo danas sve izgledalo lakše i ljepše. Ovako, ispucali smo sve šanse za promašaje, polufinale koje smo željeli više nije realnost.

Kako ćete naći motiv za finiš, to su šesta i sedma utakmica na Euru, napor je sve veći?

- Motiv za pravog sportaša nikad nije upitan. Kad izađeš na teren, sve se mijenja. Mislim da smo trebali pokazati više i zato se nadam da ćemo to uspjeti u utakmicama koje slijede. Možemo biti svakome opasni.

Što nam nedostaje?

- Znam da će zvučati otrcano, ali vremena, jer mislim da imamo kvalitetu, ne mislim da ne spadamo u vrh, makar to ovaj puta nismo uspjeli pokazati.

Možda uspijete protiv Poljske?

- Bilo bi to lijepo, makar znam da će biti veliki pritisak na njima jer da bi došli do polufinala, oni tu utakmicu moraju dobiti. Mi želimo dobiti i mislim da bismo rasterećeniji mogli pokazati više.

No, njihova selekcija ne djeluje baš posebno dobro.

- Ne bih baš rekao... Reprezentacija koja je u stanju šest razlike razbiti Francusku, mora igrati jako dobro. Istina, izgubili su od Norveške, no, treba priznati da Norveška igra jako dobar rukomet i uopće me ne bi iznenadilo da iznenadi Francuze i da napravi senzaciju plasmanom u polufinale Eura. Bit će tu još puno uzbuđenja, nismo ni mi još rekli sve.

Kako god završilo, čeka nas teška godina za plasman na OI i SP.

- Tu ne smijemo pogriješiti jer je jako važno za budućnost.

S takvim Štrlekom bit će nam lakše, sigurno, a ni Omeyera nema u kvalifikacijama...

Linker
24. rujan 2024 21:24