Cropix
PPD ZAGREB

'Ne pamtim to otkad sam ovdje!'

Rukometaši PPD-a Zagreb izvukli su bod velik kao kuća na gostovanju kod Wisle u Plocku, u utakmici 10. kola Lige prvaka. Konačnih 23-23 još je i dobar rezultat za domaće, za momčad koja u svojoj postavi ima desetak internacionalaca, dok je Veselin Vujović i dalje na mukama zbog izostanka Stepančića koji je "aut", jednako kao i obrambeno vrlo važni igrač Leon Šušnja.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. prosinac 2015. 14:45

Unatoč tome svemu, kao i činjenici da su i Pavlović i Obranović donedavno bili izvan pogona, igrači Zagreba odigrali su odličnu partiju u kojoj su imali i do pet pogodaka viška. Bez obzira na to, ne treba žaliti za drugim bodom jer je ovom pobjedom obranjena peta pozicija na ljestvici skupine A.

S obzirom na raspored odigravanja utakmica u nastavku natjecanja Lige prvaka, koja se nastavlja tek u veljači, hrvatski prvak zapravo je i teoretski osigurao upad u nokaut fazu natjecanja. Najprije će u Arenu Zagreb doći Paris SG, pa se ide u Veszprém, dolazi zatim Celje, a natjecanje po skupinama zaključit će se u Kielu. Budući da je Celje uoči svoje gostujuće utakmice u Parizu zaostajalo čak šest bodova, ni teorija ne vodi Slovence ispred Zagreba.

- Iskreno, uoči utakmice nismo baš imali previše razloga da gajimo velike iluzije, no moji su igrači u velikoj mjeri ispunili ono što smo se dogovorili. Mučile su nas brojne ozljede, no ipak smo izborili veliki bod - rekao je nakon remija Vujović.

Lovro Šprem je u momčadi PPD-a jedan od čak četiri lijeva krila ( Šprem, Marković, Kovačević i Mihić) i nije dobivao previše prilika u posljednje vrijeme, no u Poljskoj je bio u postavi.

- Znali smo da 99 posto naše koncentracije moramo usmjeriti na obranu jer toliko ozljeda nismo imali u pet godina otkad sam ja u Zagrebu. Krenuli smo agresivno s obranom 3-2-1, kontrolirali smo utakmicu, no možda smo napravili previše pogrešaka u napadu u trenucima kad smo imali veliku razliku i time dopustili suparniku da nam se približi. No, i bod je velik kao kuća - rekao je Šprem, osvrnuvši se i na svojevrsni rukometni kuriozitet.

Za Wislu je, naime, tijekom utakmice dosuđeno čak 13 sedmeraca.

- Tako smo se mi postavili da moramo igrati jako, da radimo faul do kraja, da izdržavamo pa neka oni zabijaju iz sedmeraca. Ne sjećam se da nam je nekad dosuđeno toliko sedmeraca, no možda su samo dva-tri sedmerca bila sumnjiva i sve je bilo regularno - komentirao je Šprem.

Ivić i Stevanović zajedno imali 15 obrana, četiri stopostotne, a jednom je suparnički igrač promašio cijela vrata.

- Nakon duljeg vremena bili su super, no mi smo im ovaj put u obrani dali podršku. Napokon smo se dobro nadopunjavali, sve je dobro funkcioniralo kao na početku sezone. Nadam se da je to dobar pokazatelj za nastavak sezone, kada će nam se polako početi vraćati ozlijeđeni igrači i dolaziti možda neki novi...

15 - broj obrana Zagrebovih vratara

13 - broj sedmeraca dosuđenih za Wislu

4 - broj lijevih krila u momčadi Zagreba

Linker
29. rujan 2024 01:19