MATIJA DJANJESIC/CROPIX
SLUČAJ CINDRIĆ

Mnogi sumnjaju na nezadovoljstvo, no nitko ne želi biti konkretan! Fizioterapeut: Luka je došao zdrav

Luka Cindrić već treće natjecanje u nizu neće pomoći Hrvatskoj. Poslan je na liječenje u Barcelonu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2021. 22:43

Lošije skoro da nije moglo početi u Egiptu. Loš nastup i izgubljeni bod od autsajdera Japana, pa drugi dan odlazak kući igrača na kojeg smo stavljali velike nade da će nam donijeti ono što nismo imali na Euru lani - Luke Cindrića. Savršeno je to najavio protiv Španjolaca i teško je vjerovati da se sve za deset dana srušilo kao kula od karata.

Luka Cindrić već treće natjecanje u nizu neće pomoći Hrvatskoj. Proteklih godina bio je i najbolji hrvatski rukometaš, sjajno je igrao u poljskom Kielceu, pa u Vardaru kojeg je vodio do europskog naslova, nastavio sjajno u Barceloni koja je ove sezone bila u finalu Lige prvaka. Ali, za reprezentaciju od tog potencijala nismo dosad dobili skoro pa ništa i to je ogromna šteta.

Razlog je ozljeda, ali kada se stvari ponavljaju tri godine u nizu, malo tko vjeruje u takve slučajnosti, da baš triput bude ozlijeđen, a da to kada su klubovi u pitanju nije slučaj. No, svi inzistiraju da ozljeda bude konačni odgovor, pa neka onda bude. Cindrića neće biti ni u Egiptu, vrlo vjerojatno, osim ne ozdravi li preko noći i vrati se pomoći momčadi, jer SP završava, ne zaboravite, 31. siječnja. Sve je jednostavno, kaže "zdrav sam, mogu igrati, stavljam se na raspolaganje"...

Mnogi sumnjaju na određena nezadovoljstva, no nitko ne želi biti konkretan, tako da sve ostaje debelo "pod tepihom", a ako postoji bilo što izaći će na vidjelo kad-tad. I to moraju znati. Vjerojatno je u stožeru nakon tri godine zaključeno da to sve skupa nema više smisla, jer čekali su da Cindrić ozdravi lani u Stockholmu, pa se to nije dogodilo. Tako da je sada poslan kući.
Tu se nameće nekoliko pitanja.

Prvo, zašto je uopće ozlijeđen igrač išao u Egipat, drugo, zašto je uopće igrao protiv Japana, odnosno treće, zašto nismo prijavili nekog drugog, primjerice zdravog Kevića, ako se znalo da ima problem s preponom? Damir Kajba, čovjek kroz čije su ruke svakodnevno u prometu svi igrači, više je od fizioterapeuta, te naše momčadi, a slučaju s Cindrićem će reći:

- Nakon utakmice s Japanom, Luka Cindrić požalio se na bol u donjoj preponskoj regiji, te na osjećaj koji mu ne dozvoljava da nastavi trenirati i igrati utakmice. Kako mi u ovim COVID okolnostima na SP u Egiptu nismo u mogućnosti napraviti kvalitetnu dijagnostiku, a vezano uz njegove probleme u prošlosti sa zadnjom ložom i preponskom regijom, u interesu zaštite i zdravlja igrača odlučeno je da dijagnostiku i možebitnu rehabilitaciju napravi u svom klubu.

Ostaje pitanje je li Cindrić u Egipat uopće došao zdrav?

- Što se tiče toga, prije polaska u Egipat napravljena mu je radiološka obrada spornog mjesta, koja je pokazala da nema smetnji za igranje i treniranje, te je igrač sam izjavio da je spreman za natjecanje - zaključio je Kajba.

Dakle, došao je zdrav, ozlijedio se protiv Japana i otišao kući, da i ta dvojba bude otklonjena. Sigurno je Cindrića takva odluka iznenadila, ali kako god čekanje bez garancije da će moći igrati nema smisla, ni prema suigračima koji igraju i koji žele priliku. I možda najbolje za sve, koliko god nam teško bilo, zbog toga da je tako u ovom trenutku. Jer reprezentacija je iznad svih.

Luka jako fali ovoj reprezentaciji, tu dvojbe nema, ali da ozlijeđen sjedi u Egiptu i čeka možda polufinale ili finale, nema smisla ni prema njemu ni prema momčadi kojoj to može remetiti koncentraciju, donijeti nemire, koji su apsolutno nepotrebni. I zato je bolje da je u Barceloni, pa ako javi da je zdrav i da može igrati bez upitnika, dobro je došao, u to ne sumnjamo. Sumnjamo samo da će se bilo kakve slične situacije u budućnosti rješavati drugačije, posebno u njegovom slučaju, jer nakon tri zadnja minusa na velikim natjecanjima... To nije stvar riječi, nego djela. Ako možeš igraš, ako ne možeš, igra netko drugi, koliko god nam teško zbog toga bilo.

Šteta, Duvnjaka smo već protiv Japana počeli nenormalno cijediti, upitno je kako će reagirati Karačić kojeg očekujemo protiv Katara, a Cindrića nema. Kako god, nema plakanja, moramo vjerovati u one koji su zdravi, koji žele i koji mogu. To je jedini put prema naprijed.

Pokušali smo dobiti i Luku Cindrića na putu prema Barceloni, ali nažalost nije bilo odgovora.

Linker
22. rujan 2024 23:23