cropix
RUKOMET, LP

LA RIOJA - PPD ZAGREB 22-21 Zagrebaši odigrali odlično, ali ipak izgubili

Vrlo jaki Španjolci s Garcijom i Rocasom trudili su se iz petnih žila i tek su na kraju uz veliku dozu sreće došli do dva nova boda s kojima su na ljestvici zahvaljujući boljoj gol razlici prestigli hrvatskog prvaka
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 18. listopad 2014. 22:13

Rukometaši PPD Zagreba odigrali su najbolju utakmicu ove sezone u Ligi prvaka, možda bolju i od one kad su u Zagrebu pobijedili moćni Kiel, no, nažalost, poraženi su u španjolskom Logrońo od La Rioje rezultatom 21-22.

Domagoj Pavlović, Ilija Brozović, Lovro Šprem i vratar Filip Ivić igrali su fantastično, odlični su bili i svi ostali igrači Veselina Vujovića. Vodili su praktično tijekom cijele utakmice, suparnici su ih dostigli u zadnjoj dionici ogleda. Bila je to jedna od onih sportskih predstava u kojima je zaista prava šteta što netko mora izgubiti. Ako su ikada zaslužili bodove, a zatim ostali bez njih onda je to upravo ova utakmica.

U utakmicu su Zagrepčani ušli maksimalno ‘našpanani’, sigurno su se vodili maksimom koju je uoči utakmice izrekao Vujović: “Ne vraćamo se doma ako izgubimo.” Iako su izgubili, njegovi se dečki ponosno dignutih glava mogu vratiti u Zagreb.

Početak je bio furiozan, gosti su pobjegli na velikih tri razlike (4-7). Koliko su u tim trenucima dobro stajali na terenu, pokazat će podatak da su se pri tom rezultatu obranili s dva igrača manje na terenu, a zatim i zabili za podizanje prednosti na četiri razlike. Vrlo jaki Španjolci s Garcijom i Rocasom trudili su se iz petnih žila i tek su na kraju uz veliku dozu sreće došli do dva nova boda s kojima su na ljestvici zahvaljujući boljoj gol razlici prestigli hrvatskog prvaka.

Igrači La Rioje suu tri prve utakmice postigli 39, 32, odnosno 25 pogodaka igrajući protiv Brest Meškova doma te Kiela i Pariza u gostima. U usporedbi s time, najefikasnija momčad dosadašnjeg dijela natjecanja mladim je zagrebašima zabila samo 22. I to je pokazatelj koliko su ‘plinari’ bili dobri, posebno u obrani, no sreća im je okrenula leđa...

Linker
24. rujan 2024 13:22