Hrvatska reprezentacija nakon EP-a 2020. godine u Švedskoj

 JONATHAN NACKSTRAND Afp
LOŠE VIJESTI

Korona ludilo donijelo još jedan nepredviđen ishod: Otkazana prva utakmica hrvatske reprezentacije!

Otkazivanje je vrlo jasno, nitko se ne misli izlagati zdravstvenom riziku prije puta u Mađarsku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. siječanj 2022. 22:57

Nema utakmice protiv Bosne i Hercegovine na Croatia cupu u Osijeku. Korona ludilo donijelo je još jedan nepredviđen ishod. Bosna i Hercegovina je doputovala u Osijek, ali nakon obavljenog testiranja pokazalo se da imaju minimalno četiri pozitivna igrača, što bi na PCR testu bilo vjerojatno i više.

I umjesto da u četvrtak u 16.45 odigramo prvu utakmicu, neće se igrati ništa. Plan je igrati s Rusijom dva susreta, 7. i 8. siječnja, drugi u dogovorenom terminu, a prvi kada je Rusija trebala igrati protiv Bosne i Hercegovine. Za očekivati je pristanak Rusa.

Inače, otkazivanje je vrlo jasno, nitko se ne misli izlagati bilo kakvom zdravstvenom riziku prije puta u Mađarsku. Reprezentacija je u Osijeku ostala već bez ozlijeđenog Šebetića i zaraženih Duvnjaka i Cindrića, a današnji PCR test pokazao je da novozaraženih na sreću nemamo i svi se nadaju da će tako i ostati.

Priopćenjem se oglasio i Hrvatski rukometni savez.

"Poštovani predstavnici medija,

“jedna loša vijest nikad ne dolazi sama“, kaže stara narodna poslovica. Tako je i s COVID-om ovih dana. Nakon što su kompletna hrvatska muška rukometna reprezentacija i stručni stožer danas bili negativni na ponovljenom PCR testiranju (podsjetimo, jučer su pozitivni bili Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić) i spremali se za prvu utakmicu Croatia Cupa s Bosnom i Hercegovinom, antigen testiranje te reprezentacije po dolasku u hotel Osijek otkrilo je da unutar ekipe koju vodi Ivica Obrvan postoji korona virus.

Kako tijekom noći, ali i sutra na blagdan Tri kralja budući da je praznik i nije moguće napraviti PCR testiranje, dogovorom dvaju Saveza otkazan je susret Hrvatska – Bosna i Hercegovina koji se trebao igrati sutra 6. siječnja, u 16:45h u Osijeku.

U međuvremenu, Hrvatski rukometni savez uspio je dogovoriti da se s reprezentacijom Rusije, koja sutra dolazi u Osijek, odigraju dva prijateljska susreta, u petak 7. i subotu 8. siječnja, u istim terminima kao što su bili i oni za Croatia Cup, a to znači u 16:45h", stoji u priopćenju.

Linker
08. svibanj 2024 02:16