ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ZASTRAŠUJUĆE BROJKE

Korona-Euro: Hrvatska je među rekorderima, uz Srbe i Nijemce, a zasad je na turniru bilo čak 106 zaraženih

Dok Hrvatska prednjači po broju zaraza niti jednog slučaja nema u četirima reprezentacijama
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. siječanj 2022. 22:37

Ne postoji više niti jedan medij koji može pratiti, pobrojati sve slučajeve koronavirusom zaraženih igrača na rukometnom EP u Slovačkoj i Mađarskoj. Samo je u Hrvatskoj ovakvih slučajeva 12. Zasad 12 i kamo sreće da se na tomu i završi.

Ipak, sustavna i vrlo dobra njemačka mrežna stranica specijalizirana za rukomet (handball-world.com), pomno je bilježila sve službene slučajeve koronavirusa među reprezentativcima svojih država koje sudjeluju na Euru, od 1. siječnja 2022. kada su već sve reprezentacije bile u završnim pripremama i s preliminarnim popisima za Euro. Do četvrtka, 20. siječnja u 20.45 sati ubilježili su točno 106 zaraženih igrača!

image

Andreas Wolff

MARIJAN MURAT Dpa Picture-alliance Via Afp

Rekorderi su s po 12 igrača, do navedenog razdoblja, baš Hrvatska, te Srbija i Njemačka. Svi s po 12 igrača! Među kaubojima su to bili - Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Marko Mamić, Leon Šušnja, Lovro Mihić, Zvonimir Srna, Matej Mandić, Željko Musa, David Mandić, Nikola Grahovac, Mate Šunjić i Dominik Severec.

Kod Nijemaca, koji su još uvijek “u akciji”, odnosno koji su se plasirali u drugi krug, to su bili (ili još uvijek jesu) - Julius Kühn, Hendrik Wagner, Marcel Schiller, Till Klimpke, Christoph Steinert, Sebastian Heymann, Djibril M’Bengue, Kai Häfner, Timo Kastening, Lukas Mertens, Luca Witzke i Andreas Wolff.

Još jedna reprezentacija koja je u drugom krugu u velikim korona problemima jest Poljska. Poljaci su ih, naime, imali ili imaju čak 11 s Covidom-19!

Francuzi na 10

No, nije baš jako daleko niti za nas kobna Crna Gora, koja je od Nove godine imala čak 10 koronom zaraženih igrača, ali ono što je bilo dobro u njihovom slučaju jest da se većina njihovih igrača zarazila u doslovno prvom tjednu siječnja, te su se do početka Europskog prvenstva oporavili. Istu brojku, 10 zaraženih bilježi i Francuska, ali uz još veću pogodnost (ako u bolesti ima pogodnosti). Naime, od tih 10 igrača, čak im se 8 zarazilo u posljednjim danima prosinca, te su malo nakon Nove godine izašli iz izolacije. Samo su im Karl Konan i Valentin Porte zaraženi ovaj mjesec.

U biti, zanimljivije je pogledati je li postoji ijedna momčad koja nije imala epidemioloških problema. Začudo, postoje i takve. Čak četiri! Norveška i Ukrajina nisu imale niti jednog zaraženog ni na pripremama, kao niti dosad na EP. Dosta slično Portugalu i Češkoj, koje ne bilježe niti jednog zaraženog od Nove godine, tek su imali po jednog u prosincu 2021. Česi u Mateju Klimi, a Portugalci u Tiagu Rochi.

Brojka zaraženih po reprezentacijama

12 - Hrvatska, Njemačka, Srbija

11 - Poljska

10 - Crna Gora, Francuska (8 u prosincu)

8 - Bosna i Hercegovina

6 - Island, Nizozemska

5 - Španjolska, Sjeverna Makedonija

4 - Bjelorusija, Švedska, Rusija

2 - Slovenija, Mađarska, Litva

1 - Danska, Austrija, Slovačka

0 - Ukrajina, Norveška, Češka (1 u prosincu), Portugal (1 u prosincu)

Linker
25. travanj 2024 19:07