A SADA PO ZLATO

Kauboji došli po blagoslov uoči OI: 'Kardinal Stepinac bio je u Rimu najbolji rukometaš'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. srpanj 2012. 16:10

Hrvatski rukometaši otputovali su u ponedjeljak po olimpijsko odličje u London. Prije odlaska na Otok kolektivno su u punom broju zajedno sa stožerom pohodili na zagrebački Kaptol po blagoslov, koji im je udijelio pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

- Kardinal Bozanić, nažalost, nije u domovini, inače bi vam on poželio sreću i udijelio blagoslov. Vi rukometaši donijeli ste svima nama u Hrvatskoj toliko radosti. I ja se uvijek pred TV-om radujem svakoj vašoj pobjedi kao da je moja osobna. Vaša ekipna igra je slična vjeri. Ne igraju samo ruke, noge, već srce, um, cijela čovjekova duša... Kao i u vjeri, osobni uspjeh i neuspjeh jednaki su onom kolektivnom.

Presvijetli Gorski blagoslovio je sve igrače i poklonio im blagoslovljene krunice. - Ne znam da li se svi molite, ali želimo da vam ove krunice i vaša vjera pomognu da opet ostvarite veliki uspjeh. U malom satu povijesti pomoćni biskup zagrebački prisjetio se i blaženog kardinala Alojzija Stepinca: - Blaženi kardinal odlično je igrao rukomet dok je studirao u Rimu. Bio je strastven igrač, najbolji u momčadi kojoj je bio predvodnik.

Izbornik Slavko Goluža pozdravio je domaćine i podsjetio na to da je blagoslov u rukometnoj reprezentaciji uoči odlaska na velika natjecanja postao tradicija. - Ovi momci koji sada idu u London su skromni mladići velikog srca. Veliki su borci, no opet im puno znači ovaj ritual i odlazak u London s Božjim blagoslovom. Nadam se da će nam to pomoći da dobijemo snagu i potrebnu mudrost kako bismo dostojno reprezentirali Hrvatsku. Rukometaši su u ponedjeljak došli u olimpijsko selo, a prva ih utakmica u skupini čeka u nedjelju 29. srpnja protiv Republike Koreje u Basketball Areni.

Linker
23. rujan 2024 17:56