AP
'FRANCUSKA SRAMOTA'

Karabatić šuti, Honrubia bijesan: 'Pravosudni organi i mediji su nas uništili!'

Ovo je sramota za francuski sport; da se uoči ovako važne utakmice puste u javnost te glasine jer time su narušili atmosferu u našem taboru - urlao je Honrubia
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 25. siječanj 2013. 11:53

Već smo javljali prošlog tjedna da su francuski dnevnici, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore, objavili kako je istražni sudac iz Montpelliera, za idući utorak pozvao na saslušanje Nikolu Karabatića, radi famozne kladioničarske afere.

Nakon što je puštena ta glasina o saslušanju, neki francuski mediji su se pitali zašto se te glasine pustaju u medije baš sada tijekom SP-a jer se to može protumačiti kao pokušaj destabilizacije i stvaranja loše atmosfere u taboru reprezentacije tijekom Mundiala. Onda je uslijedila jos žešća "bomba", dan uoči utakmice Francuske i Hrvatske (23:30), regionalni dnevnik Midi Libre iz Montpelliera i najslušanija radijska postaja RTL, objavili su vijest da su sudski istražitelji pronašli aplikaciju za klađenje na mobilnom telefonu Nikole Karabatića, čime je otežana njegova obrana jer se on od samog izbijanja afere brani da se nije kladio. Zanimljivo da su do Hrvatske, Karabatić i njegov suigrač, Honrubia, koji je također pod sudskom istragom zbog kladioničarske afere, bili najbolji igrači Expertsa.

Međutim, nakon što su se francuski mediji bavili tom 'bombom', Karabatić i Honrubia su potpuno podbacili, odigravši blijedo, daleko ispod svoje razine. Odmah nakon ispadanja, Karabatić nije želio davati izjave francuskim novinarima, a Samuel Honrubia je na brzinu onako u prolazu kazao za nacionalnu javnu radijsku postaju France Info:

- Novinari i pravosudni organi su nekorektni jer su puštanjem u javnost tih glasina uoči utakmice protiv Hrvatske destabilizirali francusku reprezentaciju. Ovo je sramota za francuski sport; da se uoči ovako važne utakmice puste u javnost te glasine jer time su narušili atmosferu u našem taboru. Ne želim više ništa reći, osim da sam ljutit i razočaran takvim pokvarenim, prljavim trikovima!

Inače, Karabtić i njegova djevojka jučer su saslušani na sudu u Montpellieru. Nisu ništa htjeli komentirati, samo je njegov odvjetnik Jean-Robert Phung, kao i njegovi kolege izrazio ljutnju zbog detalja istrage u javnost.

- Zanima me samo jedno pitanje - tko želi Nikolinu kožu i zašto - pitao se odvjetnik

Linker
24. rujan 2024 01:25