Drago Sopta/CROPIX
FRANCUZI U ČUDU

'Kako je moguće da Hrvatska bez ključnih igrača i dalje igra briljantan rukomet?'

Za lepoint.fr u srijedu navečer slijedi 'nova epizoda klasika svjetskog rukometa između dvije najbolje reprezentacije posljednjeg desetljeća'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. siječanj 2013. 17:02

Francuski tiskani mediji, posebno oni ‘mainstream’, u izdanjima od utorka nisu se raspisali o Svjetskom rukometnom prvenstvu, a kamoli o Hrvatskoj, suparniku Francuske u četvrtfinalu.

Čak niti slavni L’Equipe nije rukometu podario više od dvije trećine stranice, istina, velikog formata. Tekst posvećen četvrtfinalu naslovljen je s “Prednost Francuskoj?”, a u njemu se autor divi hrvatskom talentu koristeći izraz “vječni talenti”. Nabrajajući izostanke i ozlijeđene igrače čudom se čude kako Hrvatska i dalje igra dobar rukomet. Prema Williamu Accambrayu čak i odličan.

- Hrvati vjerojatno igraju najbolji rukomet, bolji od svih naših suparnika . Znali smo da ćemo se kad-tad morati susresti s njima. Bit će nam to najteža utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva. Moramo biti precizni u napadu, ali i spriječiti tečnost njihovog napada.

Portali su izdašniji po pitanju rukometa i obračuna s Hrvatskom. Za lepoint.fr u srijedu navečer slijedi “nova epizoda klasika svjetskog rukometa između dvije najbolje reprezentacije posljednjeg desetljeća, obje s po dva olimpijska zlata”.

Radio Monte Carlo svoje stručne suradnike okupio je u društvo nazvano “Dream Team”, a predvodi ih Daniel Costantini. Radi se o treneru koji je postavio temelje na kojima je sagrađena francuska rukometna tvrđava. S njim na mjestu izbornika u Barceloni 1992. godine osvojena je olimpijska bronca, prva francuska medalja na velikim natjecanjima, a 1995. i 2001. godine dva svjetska zlata. Naslijedio ga je Claude Onesta.

- Imamo Nikolu Karabatića u najboljem izdanju. Jednom sam rekao da je ‘snimljen’ i da će teško iznenaditi nas ili suparnike, ali je i dalje učinkovit. U obrani je dobar kao i inače, u napadu zabija i asistira. Bit će naš najveći adut u četvrtfinalu - procjenjuje bivši izbornik.

Većina portala prenosi Reutersov tekst o španjolskoj avanturi Samuela Honrubije koji je, kao i Karabatić, pod istragom za namještanje utakmice francuske lige prošle sezone. Zaključuju da je prvenstvo shvatio kao osvetu za sve što mu se događalo prethodnih mjeseci.

- Što god vi željeli, ja izbjegavam pitanja na tu temu. Fokusiran sam na teren, pobjede, pogotke i da budem dobar suigrač - kaže Honrubia, najbolji strijelac Francuza s 28 pogodaka na turniru.

Linker
24. rujan 2024 03:26