Cropix/Dragan Matić
SKUPINA SMRTI

JE LI MOGLO GORE? Hrvatska rukometna velesila saznala s kime će igrati na Olimpijskim igrama!

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 29. travanj 2016. 22:23

Hrvatski rukometaši doznali su svoje protivnike na Olimpijskim igrama u Riju. 'Kauboji' će igrati u skupini A zajedno s Francuskom, Danskom, Tunisom, Katrom i Argentinom. U skupini B su Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat.

Ždrijeb koji je održan u Future Areni donio je gotovo najteži mogući ishod za Hrvatsku. Uz Francusku i Dansku, tu je i Katar, koji je ne zaboravimo, finalist posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Iako je skupina teška, postoji i jedna dobra stvar. Naime, po četiri najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale i onda se do kraja turnira igra eliminacijskim sistemom. U ključnoj utakmici turnira, onoj u četvrtfinalu, izabranici Željka Babića izbjeći će najvećeg rivala Francusku, koja je u Londonu nanijela jedini poraz Hrvatskoj. Francuzi predvođeni Omeyerom i Karabatićem slavili su tad u polufinalu i obranili zlato iz Pekinga.

Hrvatski rukometaši u Riju će pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje, nakon zlata u Atlanti 1996. i Ateni 2004., te bronce u Londonu 2012., a to uopće neće biti nemoguća misija bude li Ivan Stevanović briljirao među vratnicama kao protiv Norveške na kvalifikacijskom turniru u danskom Herningu.

Izbornik Željko Babić smatra kako su skupine olimpijskog turnira u Rio de Janeiru izjednačene,

"Odlazak u Rio za mene je velika čast, ali u isto vrijeme i odgovorna zadaća. U kontaktu s igračima osjećam kako je motiv velik. Sam turnir bit će zanimljiv, a osobito četvrtfinale, gdje se očekujemo naći. Grupe su izjednačene i mislim da će presudna biti forma u nokaut fazi".

Nakon izvlačenja skupina svoje je viđenje protivnika u skupini A dao kapetan Marko Kopljar.

"Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati".

Linker
23. rujan 2024 07:23