Ante Čizmić / Cropix
IZBORNIK S PODOČNJACIMA

IZMEĐU BJELORUSIJE I NORVEŠKE 'Uopće nisam spavao, imam previše posla'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. siječanj 2016. 18:39

Hrvatski rukometaši uspješno su u Katowicama apsolvirali prvu prepreku te su protiv Bjelorusije ubilježili pobjedu važnu za podizanje samopouzdanja.

U nedjelju u 18.00 očekuje ih nešto jači suparnik, Norveška, koja je ozbiljno namučila Island, koji je u teoriji najjači od tri suparnika u našoj skupini B. Računica je vrlo jasna, žele li na EP-u odigrati važnu ulogu i možda izboriti završnicu natjecanja, igrači Željka Babića trebali bi pobijediti u sve tri utakmice i prenijeti četiri boda. Dan nakon Bjelorusije i dan uoči Norveške izbornik Babić je bio dobre volje, iako je priznao da nije odmoran:

- Uopće ne spavam. Očima se na utakmici ne vidi sve, gledao sam snimke prve utakmice, dodatno analizirao gdje smo griješili, pripremao sam utakmicu s Norveškom. Naknadno sam vidio da su dečki na startu sve nešto 'pipali' i ispitivali, vagali i sami sebe osluškivali kao da se pitaju koje su im stvarne mogućnosti. Nismo oslobodili dosta energije, a to je uvjet za dobar rezultat. Bili smo bolji u drugom dijelu, ali protiv Norveške sve mora biti bolje i nećemo si moći dopustiti luksuz da samo s jednim dobrim poluvremenom upišemo bodove.

Norveška je puno jači suparnik, trebat će više uloženog truda:

- Morat ćemo igrati brže i imati bolji protok lopte, kakav uostalom imaju i Norvežani koji igraju brzo i poletno. Morat ćemo nametnuti visoki ritam od početka, ne kao protiv Bjelorusa...

Igor Karačić bio je službeno najbolji hrvatski igrač u prvoj utakmici:

- Norvežani su odlična momčad, pokazali su to protiv Islanda. Imaju puno različitih tipova igrača. Morat ćemo posvetiti posebnu pozornost njihovoj lijevoj strani. Ne smijemo ih pustiti da se razmašu nego nametnuti našu igru, u kojoj će 5-1 obrana napraviti najveći dio posla. Oni u obrani igraju 6-0, imaju nekolicinu starijih i sporijih i dosta poletnih mladih igrača. No, naši su vanjski igrači bolji, imamo četiri najbolja krila na svijetu. Ako se oni opet razigraju, pobjeda neće biti upitna...

Linker
23. rujan 2024 01:28