foto: CROPIX
UVIJEK ISKRENA LEGENDA

IVANO BALIĆ U JEDNOJ REČENICI OTKRIO NAJVEĆU ISTINU 'Mi smo za Francuze što je Ivanišević bio za Samprasa

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. siječanj 2016. 23:10

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom krugu Europskog prvenstva u Poljskoj doživjela je jedan od najtežih poraza u posljednjih desetak godina od reprezentacije Francuske (32-24). Babićeveva pomlađena momčad nije imala šanse protiv aktualnih olimpijskih, euorpskih i svjetskih prvaka. Kauboji su izdržali tek petnaestak minuta u prvom poluvremenu, a onda je stigao pad u kojem su Karabatić i društvo otišli na desetak pogodaka prednosti koje Hrvatska do kraja jednostavno nije uspjela stići.

Iako je poražena, Hrvatska je ipak zadržala šansu za plasman u polufinale, ali to je već pomalo pitanje znanstvene fantastike. Naime, Norvežani moraju ostati na sadašnjih šest bodova (izgubiti od Makedonije u ponedjeljak i od Francuske u srijedu), Poljaci u ponedjeljak moraju pobijediti Bjelorusiju, a potom u srijedu izgubiti od Hrvatske s osam pogodaka razlike uz najmanje 34 gola naše reprezentacija, ili s devet pogodaka razlike čime broj postignutih golova postaje nevažan. Vidjet ćemo...

Nakon velike pobjede, najbolji igrač svijeta Nikola Karabatić imao je samo riječi hvale za Hrvatsku.

- Hrvatska ima nekoliko novih igrača koji se još moraju dokazati. To je opasna reprezentacija, vrlo agresivna s dobrom obranom. U napadu je također vrlo opasna. Pa tu igraju Karačić, Duvnjak, Kopljar, Štrlek...to je odlična momčad.

Ivano Balić siguran je kako je Francuska najbolja reprezentacija svih vremena.

- Oni su najbolja reprezentacija koja je ikad igrala ovaj sport. Možda smo im i mi malo pomogli da budu i bolji nego što zaista jesu, nešto kao što je Ivanišević pomogao Samprasu.

Linker
24. rujan 2024 19:23