REUTERS/Fadi Al-Assaad / REUTERS
SVE VEĆ VIĐENO

IVAN PEŠIĆ 'UZEO' BRONCU ZAGREBU Goluža se ne slaže: 'Naljutila me nedisciplina! Nije pobijedio Pešić nego smo izgubili zbog svojih gluposti '

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. travanj 2017. 16:54

Prvi puta u SEHA ligi PPD Zagreb je četvrti. Isto kao u ligi gdje su završili na broju 4 iza Meškova. Teško je bilo očekivati više protiv domaćina. U utakmici umornih, u sudaru ni za što, zagrebaši su malo popravili dojam, no bitnijih pomaka još uvijek nema.

I lani je isti dvoboj bio za 3. mjesto, i Zagreb je dobio jedan razlike. To je bila četvrta ‘bronca’ zagrebaša u SEHA ligi, a zanimljivo nikad prije Bresta nisu bili četvrti, a igrali su u svih pet završnica dosad.

Mirno prošlo

Malo promjena kod Zagreba, Jović i Mrakovčić umjesto Cingesara i Vorija. Više prilike za one koji su je u polufinalu imali manje. Sedam minuta trebalo je Zagrebu da krene od nule. Uključio se na 0:3 i tako nekako je ostalo do poluvremena. Obrana je bila vrlo loša, pa su se Kristopans, Jamali i Ostrouško ispucavali, no sva sreća i oni su malo umorni, pa nisu pretjerali. Razlika u prvom dijelu bile su i obrane Pešića na golu Meškova. Skok je zbog obrane malo kasnio, a Zagreb je kasnio s rezultatom. Ništa novo u odnosu na viđeno u posljednje vrijeme.

U nastavku bolji Zagreb. Pavlović u 5-1 kao novo rješenje, Stevanović na golu, a ono što je najbitnije bilo je i igre i akcija izrađenih do kraja. S takvom igrom Zagreb se vratio u život. No, Ivan Pešić je Meškov držao sjajnim obranama, a usput tradicionalno je promašen i penal, pa je Meškov odbio prvi napad zagrebaša. Krpao se Zagreb na krilima kada su vani morali biti Marković i Horvat, jer drugih nije imao Goluža, pa su uskakali Šebetić, Pavlović, Josip Valčić...

Nije bilo nezadovoljstva nakon utakmice, sve je nekako mirno prošlo. Ono što se zove očekivani poraz u kojem je neočekivano najbolji bio Ivan Pešić.

Presudila obrana

- Mislim da je doslovno presudila naša obrana, protiv koje Zagreb nije mogao ništa. Primili smo malo, puno od toga iz nekih kontri, no sve u svemu zasluženo smo pobijedili uz malo više želje pred domaćom publiko,

Trener zagrebaša Slavko Goluža malo ljut, malo ne.

- U globalu sam zadovoljan, jer smo neke stvari dobili u igri, neke igrače poput Šušnje, Pavlović na prednjem. Ono što nije dobro je nedosljednost, jer kada napravimo što treba, onda to treba ponavljati, a tu će očito trebati treninga. I ono što me naljutilo je nedisciplina, jer ako se kaže ne šutirati poluvisoko i dolje, onda to i znači to. I zato nije pobijedio Pešić nego smo izgubili zbog svojih gluposti. Dečkima čestitke za htijenje. Za više će trebati vremena.

Josip Valčić nakon poraza kaže:

- Dali smo sve od sebe, no mislim da u ovom trenutku nije išlo za više. Meškov nije bio bolji, bili smo blizu, no neke su greške presudile u njihovu korist.

Linker
22. rujan 2024 19:20