SCREENSHOT/FACEBOOK
IGRA ZRELO KAO DA MU JE 30

Ima 20 godina, a službeno je već sad najbolji igrač BiH lige: ‘Velika je čast što ću učiti od Duvnjaka‘

Organizator igre prvaka BiH Izviđača Agrama na popisu je hrvatskog izbornika Gorana Perkovca
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 30. listopad 2023. 18:04

Ljubuški je opet u rukometnoj orbiti. U prošlom tjednu dvije su utakmice potvrdile da je gradić podno tvrđave Hercega Stjepana oaza za brušenje rukometnih dragulja, a Rukometni klub Izviđač Agram neiscrpna baza hrvatske rukometne reprezentacije. Ono što su nekoć bili Mirko Alilović, Denis Buntić, Marko Matić, Matej Hrstić, David Mandić, Josip Šarac ili što jest mladi vratar Matej Mandić lučonoša novog rukometnog vala iz Ljubuškog je srednji vanjski Ivano Pavlović.

Zaustavio Smajlagića i Borac

Dvije utakmice prošlog tjedna, europska protiv moćnog Füchsea iz Berlina i derbi Premijer lige BiH protiv banjolučkog Borca kojeg vodi Irfan Pipe Smajlagić potvrdile su da Goran Perkovac nije pogriješio što je Pavlovića pozvao na iduće reprezentativno okupljanje u okviru idućeg EHF-ova tjedna. Smajlagić bi nakon derbija 5. kola Premijer lige BiH u kojemu je Izviđač u subotu dobio njegov Borac 27:26 bio najsretniji da može pozvati Pavlovića na okupljanje reprezentacije BiH koju vodi usporedo s pokušajem da s klupe Borca vrati naslov prvaka u Banju Luku.

image

Kapetan Izviđača Ivano Pavlović na popisu je hrvatskog izbornika Gorana Perkovca

FOTO: MILJENKO KARAČIĆ

Da je Borac pobijedio, a gotovo cijelu utakmicu čvrstih obrana je vodio, otvorio bi put prema cilju. No, trener Ljubušaka Toni Čolina među razigranom mladom momčadi imao je svog junaka koji je parirao Bjelorusu Andreju Klimavetsu koji je zabio 11 golova. Bio je to Ivano Pavlović koji je razarao obranu Borca kad je najviše trebalo u sustizanju prednosti, ali i razigravao svoje suigrače kad je trebalo okrenuti rezultat.

- Presretni smo svi nakon velike pobjede. Nije bilo na početku kako smo planirali. Borac nas je iznenadio 5-1 obranom. Bili smo dobri u obrani, ali naprijed nismo imali rješenja. Na poluvremenu smo se dogovorili što trebamo činiti. Napravili smo čvršći pritisak na igrače Borca. Otupili smo njihove napade i išli odlučnije naprijed. Pametnim prekršajima izbacili smo ih iz ritma i okrenuli rezultat i pobijedili - kazao je junak derbija Ivano Pavlović.

image

Kapetan Izviđača Ivano Pavlović na popisu je hrvatskog izbornika Gorana Perkovca

FOTO: MILJENKO KARAČIĆ

Već danas putujete u Zagreb, a onda u Poreč na okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije. Na popisu ste izbornika Gorana Perkovca koji vas je već upoznao na okupljanju B reprezentacije?

- Da, pred nama je sad EHF tjedan. Dobio sam poziv izbornika Gorana Perkovca. Čast mi je kao i svakom igraču predstavljati svoju zemlju. To je za mene osobno velika prilika za učiti od velikih igrača, Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića koji su na mojoj poziciji i dat ću sve od sebe da opravdam poziv. To mi je velika nagrada za trud u dosadašnjoj karijeri. Mislim da će to biti jedno novo iskustvo i prilika da se nauči puno novih stvari - kaže prva violina Izviđača Agrama Ivano Pavlović, koji je rođen 19. ožujka 2003. godine u Makarskoj. Visok je 190 cm.

Sljedeće sezone - Zagreb?

Naravno, kao i svaki dječak koji živi u Ljubuškom rukomet mu je bio prvi izbor sporta. Definitivno se zaljubio u rukomet kao šestogodišnjak, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj kad su mu Ivano Balić i Domagoj Duvnjak postali sportski idoli. Nije mogao ni pomisliti da će za 14 godina s Duvnjakom trenirati u reprezentaciji Hrvatske.

image

Kapetan Izviđača Ivano Pavlović na popisu je hrvatskog izbornika Gorana Perkovca

FOTO: MILJENKO KARAČIĆ

No, život piše čudne priče, a mladom Pavloviću ispunio se san. Prošao je sve mlađe uzraste Izviđača, za prvu momčad debitirao prije četiri godine, prošle sezone s 216 pogodaka bio je najbolji strijelac Izviđača u momčadi koja je Ljubuškom donijela deveti naslov državnog prvaka.

Treneri premijerligaških momčadi proglasili su ga najboljim igračem Premijer lige BiH 2022/23. Nastupao je za juniorsku reprezentaciju BiH, a onda odlučio da igra za Hrvatsku. Već ovog ljeta za njegove usluge bio je zainteresiran hrvatski prvak Zagreb, pa nije isključeno da nakon sezone koju je sjajno počeo zaigra opet s Matejom Mandićem i Milošem Kosom, suigračima s kojima je dijelio svlačionicu Izviđača, a koji su sada važni kotači hrvatskog prvaka.

image

Kapetan Izviđača Ivano Pavlović na popisu je hrvatskog izbornika Gorana Perkovca

FOTO: MILJENKO KARAČIĆ

Odigrao je fantastično i protiv Füchsea

Trener Izviđača Toni Čolina najsretniji je Ljubušak ovih dana. Njegova mlada momčad položila je najveći europski test, odigrala mušku utakmicu protiv vodeće momčadi Bundeslige, a onda pet dana nakon toga pobijedila i ambicioznu iskusnu momčad Borca s pojačanjima iz Bjelorusije, Ukrajine i Srbije i nagovijestila još jednu sezonu za pamćenje.

Mladu momčad u kojoj su sve redom momci iz Ljubuškog ili susjednih Čapljine, Čitluka, Mostara ili Širokog Brijega, te po jedan igrač pristigao iz Brčkog, Gradačca, Visokog i Trebinja i samo jedan stranac, vratar Haris Suljević iz Bijelog Polja koji je na popisu crnogorskog izbornika Vlade Šole vuče Ivano Pavlović.

Igra toliko zrelo kao da mu je 30, a ne deset godina manje.

- Ivano Pavlović igra fantastično i u Europi i u domaćem prvenstvu. Protiv Füchsea iz Berlina odigrao je 56 minuta. Baš je iznenađujuće kako se adaptirao na igru jedne vrhunske momčadi i kako je vodio svoje suigrače. To samo mogu veliki igrači. Moram pohvaliti i ostale, Bebeka, Ćešku i Ljubića. Bila je to fantazija za gledati. Vidjeli ste koliko je bilo djece na tribinama. Sada su Pavlović i drugi igrači njima uzor. Svi sada žele doći u klub. A to je samo dokaz da naša rukometna priča neće stati - komentar je Tonija Čoline.

Linker
29. lipanj 2024 00:04