Osijek, 210109.Dvorana Gradski vrt.Svjetsko prvenstvo u rukometu Croatia 2009, skupina A. Utakmica izmedju Slovacke i Francuske. Na slici: Nikola Karabatic (13).Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX
KARABATIĆ

Igra za Francusku protiv Turske

Piše: HinaObjavljeno: 03. studeni 2012. 12:57

Francuski rukometaš Nikola Karabatić u sastavu je francuske reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu za EP 2014. u Danskoj protiv Turske koja se igra u nedjelju.

Francuski izbornik Claude Onesta odlučio je da će Karabatić zamijeniti Williama Accambraya koji je u utakmici protiv Litve u četvrtak (27-18) slomio nos, piše "L'Equipe".

Za Karabatića je ovo prva utakmica nakon izbijanja afere s klađenjem i namještanjem utakmica.

Ranije je objavljeno kako ponajbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić izrazio je želju za nastupanjem za reprezentaciju Crne Gore, prenose mediji iz te zemlje.

U četvrtak je u Rouenu francuska rukometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za Euro 2014. godine pobijedila Litvu 27-18 u utakmici u kojoj Karabatić nije zaigrao, ali bi trebao nastupiti u nedjelju protiv Turske. Claude Onesta, izbornik francuske reprezentacije, pozdravio je povratak Karabatića u vrstu nakon kladioničarske afere.

Svejedno, i dalje traju špekulacije kako Francuzi ne žele više Karabatića u sastavu.

Karabatić je posredstvom svog menadžera kontaktirao dužnosnike Crnogorskog rukometnog saveza, kako prenose mediji iz te zemlje. Glavni tajnik RSCG Predrag Pavićević je potvrdio informaciju za Dnevne novine.

- Ta informacija ugodno nas je iznenadila. Postoje indicije i sigurno je da nam godi što tako vrhunski rukometaš razmišlja o Crnoj Gori. Međutim, o tome je sada rano govoriti, treba dobro razmisliti o svemu. Nas očekuje utakmica protiv Češke u Baru. Nakon toga će biti prostora za priču na temu Karabatić – izjavio je Pavićević.

Nagađalo se da bi Karabatić, ukoliko se rastane s francuskom reprezentacijom, mogao igrati za Srbiju ili Hrvatsku. Rođen je u Nišu, majka mu je iz Aleksinca, a otac iz Trogira. Baka s očeve strane mu je iz Budve, što bi mogao biti razlog Karabatićevog priključenja reprezentaciji Crne Gore.

U svakom slučaju, 28-godišnji Karabatić bi za bilo koju drugu reprezentaciju osim francuske prema pravilima mogao zaigrati tek od 2015. godine.

Linker
25. rujan 2024 03:31