Drago Sopta/CROPIX
LIGA PRVAKA

HSV na pragu Final Foura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2013. 00:43

Uz sjajan učinak hrvatskog trojca, rukometaši HSV-a su došli na prag plasmana na Final Four Lige prvaka. U prvoj utakmici četvrtfinala kao gosti su svladali Flensburg s 32-26...

Tjedan dana ranije Flensburg je izbacio HSV u polufinalu Njemačkog kupa, a u nedjelju su Hamburžani pripremili “slatku osvetu”. Domaći su bolje otvorili utakmicu i vodili s 8-4 i 11-7, ali HSV se do poluvremena vratio i otišao na odmor s minimalnom prednošću (15-14). U nastavak su ponovno bolje krenuli domaći rukometaši. Poveli su s 21-17, a onda je gostujući trener Martin Schwalb pozvao minutu odmora i potpuno preokrenuo tijek utakmice.

HSV je napravio seriju 10-1 i stvorio si temelje za uvjerljivu pobjedu i plasman u polufinale. Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak su postigli po šest pogodaka i podijelili naslov prvog strijelca utakmice sa svojim suigračem Pascalom Hensom i domaćim adutom Petrom Đorđićem. Igor Vori je, pak, dodao četiri pogotka za HSV, tako da ispada da su Hrvati zabili točno polovicu golova za pobjedničku momčad.

Uzvratna utakmica u Hamburgu na rasporedu je iduće nedjelje.

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:

Metalurg - Kielce 25-27

Kiel - Veszprem 32-31

Flensburg - HSV 26-32

Linker
24. rujan 2024 03:26