foto: CROPIX
OPREZ UOČI EURA

Hrvatskoj se ovo nikad ne smije dogoditi: 'Uletjeli smo u 'mlin' i to je izgledalo grozno...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. siječanj 2016. 13:39

Ako bismo za nekog rekli da je u ovom trenutku pokazao da je potpuno spreman za nastup na Euru u Poljskoj, to je Manuel Štrlek. Lijevo krilo reprezentacije imalo je punu minutažu u dva susreta protiv Slovenije, što dosta govori o povjerenju koje ima kod izbornika Babića. Zabio je 9 komada, najviše od naših, malo toga promašio i to je svakako ohrabrenje.

Štrleku će ovo biti četvrti euro. Na prvom je 2010. izabran u najbolju sedmorku turnira. Tadašnje srebro njegov je najveći reprezentativni doseg dosad. Sada u zrelim godinama, s iskustvom iz europski visokorangiranog Kielca predstavlja jednog od nositelja igre naše selekcije.

Počet ćemo od neobičnog nastupa od Sloveniji?

- Što reći osim da se Hrvatskoj takve stvari nikad više ne smiju dogoditi. Uletjeli smo im “u mlin”, dobro su razbijali naših 5-1 jer imaju brze, mobilne i taktički jako dobre igrače. Na kraju je razlika izgledala stvarno grozno, uopće ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo.

Jeste li došli do zaključaka kako i zašto?

- Jesmo, razgovarali smo, imali sastanke. Malo smo razbistrili glave i mislim da nam vraćanje na tu priču neće pomoći. Uletjeli smo u neku letargiju, izgubili smo iz egala 15 razlike, to stvarno izgleda nemoguće. Malo je bilo umora, sad smo se dva dana odmorili i trebalo bi sve doći na svoje mjesto.

Koliko vas je to obeshrabrilo?

- Nije ugodno, posebno ne uoči velikog natjecanja, ali smo svjesni da to nije bilo pravo lice, da možemo bolje i da ćemo to i pokazati. Možda tih naših 5-1 nije izgledalo dobro, ali sam uvjeren da će protiv protivnika u skupini to svakako izgledati drukčije. Nedostajao nam je i Duvnjak, zna se koliko on znači ovoj momčadi, on je lider i nije nam lako bez njega.

Kako vam se u sadašnjem stanju čine naši protivnici u Katowicama?

- Bjelorusija nam je poznata, igrali smo često u posljednje vrijeme, dobivali ih, ali to ne znači po sebi ništa. To je sastav koji zna igrati, kojem ne smiješ ući u ritam. Imaju problema, ostali su bez nekih važnih igrača i ja se nadam našem dobrom startu. Koncentrirani smo samo na to.

A Island i Norveška?

- Island je, mislim, najjači, fizički odlični, brzi, ima visok ritam svih 60 minuta. Slična na tom planu je i Norveška, koja je reprezentacija u usponu jer ako trećeg dana na turniru u Francuskoj odigra najbolju utakmicu, to znači da je dobro pripremljena. Upoznali smo ih u kvalifikacijama, vidjeli da neće bit lako.

Linker
23. rujan 2024 17:22