Hrvatski reprezentativci po dolasku u Egipat
 HRS INSTAGRAM
VELIKI PROBLEM

Hrvatski rukometaši zatvoreni u rajskom resortu, ali najgora vijest je lokacija dvorane u kojoj igraju...

Za prvu utakmicu, koju igramo protiv Japana, Lino Červar neće moći računati na dva važna aduta
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2021. 16:15

Zrakoplov, pa dva sata vožnje, puno onog pravog Egipta neurednog, s gužvama gdje se meso prodaje na cesti, gdje žmigavci i svjetla nemaju svrhu, gdje rade samo trube i slično, a onda odjednom savršenstvo uz more, resort North Coast Hotel & Resort Tolip i smještaj kakav se samo poželjeti može. Jer, da su imalo normalne okolnosti to bi bio raj za sve, a ovako je jedan lijepi zatvor.

Duge šetnice, veliki otvoreni bazeni, terase, sve za baš onaj masovni turizam u pravom smislu. “Balon” nije klasično europski, jer unutar resorta postoji mogućnost i šetnje i kretanja, što je ipak kakav takav pomak u odnosu na ono s čim su se nedavno srele rukometašice u Danskoj. Tako je Ivan Pešić, iskusni Senjanin, već išao provjeriti more.

image
Posebne specijalne jedinice čuvale su hrvatski autobus na putu od aerodroma do hotela
Screenshot Damir Kajba /Instagram

Hrana pred vratima

Kada su došli u Egipat naše su snage preuzeli egipatski redarstvenici, točnije vojnici i popratili skoro od aerodroma do hotela. Sigurnost je očito na važnom mjestu, jer znalo se u Egiptu događati u zadnje vrijeme i ono čega ne bi trebalo biti.

Došli su na aerodrom, testiranje, mjerenje temperature, došli u hotel, sjeli kao đaci u redove, pa opet testiranje. U sobu nakon toga i nije bilo izlaska do drugog jutra, ali su negativni rezultati vratili raspoloženje. Hrana? Kada ti netko ostavi večeru pred vratima, nije to baš, ali ne sumnjamo da će se naši dječaci tamo snaći, makar morali posjetiti i kuhara.

image
Posebne specijalne jedinice čuvale su hrvatski autobus na putu od aerodroma do hotela
Screenshot Damir Kajba /Instagram

I najbolje od svega. Dvorana Borg Al Arab u kojoj se igraju utakmice i u kojoj se trenira od resorta u kojem su smješteni udaljena je cijelih 67 kilometara, što naravno nije nimalo dobro ni ugodno posebno ako se uleti u egipatske prometne “špice”. Dakle, svaki dan na vožnju će im otpasti barem 3 sata, jer nema tu neke velike jurnjave kada se uleti u grad koji broji 5 milijuna stanovnika.

Prvi trening naši su reprezentativci imali u srijedu popodne.

- Sve je nekako malo neobično. Kada smo došli stavili su nas u neki zabarikadirani autobus iz kojeg smo malo vidjeli do dolaska u resort. Bili smo izolirani svaki u svojoj sobi do jutra dok nisu stigli nalazi. Nalazi su negativni, držimo se pravila i nekako mislim da neće biti problema. Japan će biti ozbiljna utakmica, ali ne sumnjam u nas - prvi su egipatski dojmovi Marka Mamića.

Veliki problem su komunikacije, jer pozivi viberom ili whatsappom su neostvarivi, što će neopisivo otežati posao medijima koji su ostali doma dok su im selekcije u Egiptu, a uvjeti od priopćenja, uz dužno poštovanje trudu, nisu svima dostatni.

Nismo došli turistički

Internet svako malo prekida, žalbe su već uložene, ali mentalitet Egipćana je “polako”, tako da će vjerojatno na kraju prvog kruga natjecanja kada bude trebalo seliti u Kairo sve štimati.

- Uvjeti su takvi kakvi su, ali nismo došli turistički, razgledavati i odmarati, došli smo po rezultat. Put je bio korektan. Dvorana nam je daleko, ali nećemo o tome razmišljati, koncentrirani smo na posao.

image
Jedno od brojnih testiranja koje će Manuel Štrlek i društvo morati prolaziti ovih dana u Egiptu
HRS INSTAGRAM

Kakva je situacija s ozljedom?

- Radim po posebnom programu, ne mogu obećati kada će se povratak dogoditi, ali nadam se uskoro. Imamo moćnu ekipu, da ne mislim da ne možemo puno, ne bih ni bio tu - prvi je egipatski dojam Igora Karačića koji je zbog ozljede u avion utrčao u zadnji tren.

A svi ga očekuju u drugom krugu u onom austrijsko-njemačkom svjetlu od lani.

Lino Červar na raspolaganju ima 20 igrača, 16 ih može prijaviti za start protiv Japana. Među tih 16 gotovo sigurno neće biti Marin Šego i Igor Karačić, a koja još dvojica izbornik će odlučiti vjerojatno prije tehničkog sastanka na dan utakmice. Za pretpostaviti je da će od četvorice izostati jedan kružni napadač, ali tko još to je već teže.

Nisu svima testiranja protekla kao nama, jer dva zaražena igrača imaju Slovenci, jednog Koreja, a tko zna što će tu još biti. Kad krene sve će se vidjeti.

Linker
02. srpanj 2024 22:23