JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
ČEKA SE POTVRDA

Hrvatski rukometaši gostuju u srpnju u Španjolskoj? U tijeku su pregovori oko konačnog datuma

Dva saveza su sada u razgovorima oko novog datuma, a najizgledniji je 4. srpnja
Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2021. 11:13

Hrvatska rukometna reprezentacija trebala bi 4. srpnja u Madridu odigrati odgođenu utakmicu EHF Eurokupa sa Španjolskom, a nakon toga vjerojatno i prijateljsku utakmicu s Egiptom, rekla je u srijedu Hini osoba upućena u razgovore.

Španjolska i Hrvatska, finalisti posljednjeg Europskog prvenstva, trebali su igrati 9. siječnja no utakmica je bila odgođena zbog nezapamćene snježne mećave u Madridu zbog koje hrvatski rukometaši nisu mogli sletjeti u glavni grad Španjolske.

Dva saveza su sada u razgovorima oko novog datuma, a najizgledniji je 4. srpnja, što bi službeno moglo biti potvrđeno za nekoliko dana, poručili su iz dva saveza.

Hrvatska je bila zainteresirana i za odigravanje još jedne prijateljske utakmice koja bi poslužila Španjolcima kao priprema uoči Olimpijskih igara u srpnju, ali oni već imaju u planu raspored priprema s drugim protivnikom. Hrvatska, koja nije izborila nastup na Igrama u Tokiju, traži u Španjolskoj potencijalnog protivnika, a zasad je najizgledniji Egipat kojem bi susret poslužio kao provjera uoči odlaska na Olimpijske igre.

Hrvatska je u subotu izgubila na gostovanju kod Mađarske 22-26 u predzadnjem kolu EHF Eurokupa. Na ljestvici vodi Mađarska s 10 bodova, Hrvatska ima 8, Španjolska 2 a Slovačka je bez bodova.

Linker
23. travanj 2024 14:13