VLADO KOS/CROPIX Cropix
GROM IZ VEDRA NEBA

Hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u najboljoj ligi svijeta: ‘Nisam mogao vjerovati da se to događa!‘

Halil Jaganjac, hrvatski rukometni reprezentativac, od sljedeće će sezone nositi dres novoga kluba
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2021. 19:44

Riječ je o uglednom Bundesligašu Rhein Neckar Löwenu, a vijest je dobila službenu potvrdu od strane njegovog kluba Nexea.

Jaganjac je po završetku sezone i isteka ugovora s Nexeom karijeru trebao nastaviti u redovima prvaka Poljske Vive Kielcea s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. Ali, Halil će tako iz Kielca i prije nego li je odigrao i jednu minutu, tri godine na posudbu u najjaču ligu na svijetu.

- Sve se odigralo munjevitom brzinom, zapravo još nisam potpuno svjestan što se dogodilo” - ispričao je danas za službenu web-stranicu kluba vrlo uzbuđen Halil Jaganjac.

-Bio sam s djevojkom na izletu na Plitvicama kada sam dobio telefonski poziv iz Njemačke. Iskreno, i ranije je bilo nekih kombinacija i mogućnosti oko mogućeg odlaska u Löwen, s obzirom da su Nijemci iskazivali interes i kontaktirali mog managera, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da je tako ozbiljno, pa o tome nisam htio ništa govoriti nikome u klubu. Nisam imao ništa konkretno, a i bili smo potpuno fokusirani na završetak polusezone, tako da o tome nisam previše razmišljao. Nijemci su mi ponudili da dođem k njima na razgovor i liječnički pregled te da razmotrimo mogućnosti transfera. Već drugi dan sam iz Zagreba odletio za Frankfurt gdje me dočekao moj manager, pa smo skupa automobilom otputovali u Heidelberg, u novu dvoranu gdje je sada sjedište kluba, a u kojoj smo nedavno igrali protiv Löwena. Obavio sam liječnički pregled i već nakon pola sata vrlo ugodnog i konstruktivnog razgovora s izvršnom direktoricom Löwena Jennifer Katteman i sportskim koordinatorom Oliverom Roggischem, pedantni su Nijemci na stol ispred mene stavili ugovor s više nego dobrim uvjetima i dali mi olovku kako bih stavio svoj potpis i time se obvezao na vjernost od 1. srpnja iduće godine do 30. lipnja 2025.

- Uz odlične uvjete, ono što je meni najvažnije, dobio sam garanciju da ću igrati i imati pozamašnu minutažu, što zasigurno ne bi bio slučaj u Kielceu s obzirom na veliki broj igrača, a i sukladno procjenama managera. Nisam mogao vjerovati da mi se to događa, da ću nakon pola sata razgovora potpisati ugovor s jednim od najboljih Bundesligaša. Jako mi je krivo što su Nijemci vrlo brzo nakon mog potpisa, vijest i fotografije objavili na društvenim mrežama i prije nego li sam uspio reagirati. Htio sam o svemu izvijestiti predsjednika Josipa Ergovića i upoznati ga s cjelokupnom situacijom, no vijest se proširila munjevitom brzinom. Na sreću, predsjednik mi nije zamjerio. Čestitao mi je i izrazio ogromno zadovoljstvo što ću karijeru nastaviti u najjačoj ligi na svijetu, no preostaje mi odigrati još drugi dio sezone u Našicama. Igrač sam RK NEXE i dok god je tako, maksimalno ću se truditi i boriti za boje ovog kluba i ovog grada, kao što sam to činio i do sada, a nakon toga slijedi novo poglavlje u mojoj karijeri i ogroman izazov – zaključio je presretni Halil.

Linker
10. svibanj 2024 21:52