Ronald Gorsic / CROPIX
PLINARI GANJAJU -1

HRVATSKI PRVAK OTIŠAO PO USKRNUĆE 'Želimo dovesti PSG u Zagreb! Što smo smislili? Tajna...'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 27. ožujak 2016. 18:38

Dvije momčadi pokušat će “uskrsnuti” u nedjelju u uzvratu osmine finala Lige prvaka. I obje će to pokušati u Njemačkoj. Montpellier kod Flensburga, a PPD Zagreb u Mannheimu kod RN Löwena. I jedni i drugi kod kuće su izgubili minimalno, tek -1. Francuzi 28:27, Zagreb 24:23. Francuzi idu na drugu momčad Bundeslige, zagrebaši na - prvu.

- Uh, teški su ovi dani od -1 do danas - reći će organizator Zagrebova napada, 31-godišnji Josip Valčić za Sportske novosti.

Što su radili od -1 do subotnjeg leta prema Mannheimu?

- Smišljali taktiku.

I? Što su smislili?

- Tajna - smije se Joso.

- Ne smijemo se izdati, Nijemci će pročitati pa ništa od taktike.

Eto, barem malo osmijeha na nekom Zagrebovom licu ovih dana.

- Ma, teško je bilo poslije utakmice. Izgubiti u opet punoj Areni... Nije to lako. Iako je Löven predobra ekipa.

Smanjiti pogreške

Je li to onda prevelik zalogaj za Zagreb?

- Ne. Ne bih rekao da su prevelik zalogaj za nas. Ali da će nam biti teško, bit će. Nijemci su to, još igraju kod kuće... Neugodni su. Zato smo ovih dana posebno trenirali psihu. Da gore ne izgorimo, da se borimo do kraja, jer mi imamo još 60 minuta igre. Ništa nije izgubljeno.

Pogotovo gubitnički ne djeluje -1.

- Ne djeluje, ali sjećam se utakmice od prije dvije godine protiv njih tamo. Na poluvremenu smo gubili 10 razlike. Na kraju izgubili 8. S njima treba biti oprezan. Ako malo popustiš na startu, samljet će te. Zato njih treba stisnuti od prve sekunde. Kao što smo tu napravili. Na žalost, imali smo i puno pehova.

Promašenih zicera, tehničkih pogrešaka...

- Mlada smo mi momčad. Momčad koja još uvijek nije toliko sazrela, nije iskusna, zato joj se i događaju tehničke pogreške. A to ne možemo promijeniti u ovih pet dana. Pogreške su sastavni dio igre, samo ih treba smanjiti, biti koncentriraniji. I oni su imali tehničkih pogrešaka kod nas. Nisu se oni baš snašli na našu agresivnu i duboku obranu. Samo, mi smo tu trebali iskoristiti svoju šansu, a nismo. Zbog toga mi je najviše žao.

Obrana će presuditi

Obrana je ono što će Zagrebu opet biti ključna stvar. Iako, i u Löwenu isto kažu “obrana će presuditi”.

- Mi smo slične ekipe, razlika će samo biti tko će biti raspoloženiji i strpljiviji. I za nas je bitno da ne podlegnemo pritisku tamo. Oni nemaju neku luđačku navijačku skupinu, ali njemački navijači znaju rukomet, znaju kad treba napraviti pritisak, kad je panika, znaju napraviti show. Trebamo se psihički pripremiti i na to.

Zagreb iza sebe ima jako dobru sezonu. Dobio je neke velike poput Kiela. Parirao sjajno Flensburgu, Veszpremu... Pa zar bi bila drama i da to ne prođu u nedjelju?

- Ne bi bila nikakva tragedija, ali mi smo sportaši. Uvijek si postavljamo jedan veći cilj. Prije sezone smo imali realni cilj proći skupinu Lige prvaka i otići na Final Four SEHA lige. Ali svi pojedinačno i trener želimo više. Prošle godine bili smo u četvrtfinalu, zašto ne bismo ponovili isti uspjeh? I prošle godine smo isto igrali s velikima, neke i pobjeđivali, dobili Kolding u osmini finala, koji je jako dobar... Zašto ne bismo sve to ponoviti?

Imaju zagrebaši jedan skriveni motiv.

- Jako ružno zvuči da smo u Areni izgubili posljednju utakmicu sezone. Zato silno želimo dobiti Löwen i dovesti četvrtfinale u Arenu. Dovesti PSG još jednom ove sezone. Arena je to zaslužila. To su utakmice koje cijeli život ostaju u sjećanju. I nama, a vjerujem i navijačima.

Linker
24. rujan 2024 09:18