RONALD GORSIC/CROPIX
NEOBIČAN TERMIN DOIGRAVANJA

Hrvatski okršaj na Final fouru Lige prvaka: Domagoj Duvnjak protiv Štrleka, Luka Cindrić ide na PSG

Naslov prvaka još drži skopski Vardar, najuspješnija momčad je Barcelona sa devet naslova...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. studeni 2020. 13:19

Köln će u neobičnom terminu 28. i 29. prosinca biti domaćin zaostalog Final Foura Lige prvaka za prošlu sezonu. Podsjetimo, lanjska sezona je prekinuta, a nastup na F4 izborile su u tom trenutku po dvije najbolje plasirane momčadi u skupinama. Vodeći su bili Kiel i Barcelona, a drugoplasirani Veszprem i PSG. Ždrijeb u Beču u sjedištu EHF-a u utorak je odlučio da će u prvom polufinalu igrati Kiel našeg Domagoja Duvnjaka i Veszprem Manuela Štrleka, dok će u drugom polufinalu Barcelona Luke Cindrića za protivnika imati PSG. Naslov osvojen sezonu ranije neće braniti Vardar.


Dosta prijepora izazvao je ovaj termin F4, jer će momčadi igrati u sastavima u kojima nisu bile prošle sezone kada se F4 trebao igrati u lipnju. No, EHF je ustrajao zbog sponzora i s nadom da će na tribinama moći dobiti posjetu od 20.000 gledatelja, što ovaj turnir čini uvijek posebnim. Zasad je sve to samo nada.


Uz ove vijesti dodajmo da će najbolji sudački par u Hrvatskoj Matija Gubica i Boris Milošević voditi utakmice SP-a u Egiptu u siječnju, a nije nemoguće da ih vidimo i u Kölnu.


I ono što se znalo, a čekalo je službenu potvrdu IHF-a. Posljednji 32. sudionik SP u Egiptu je Čile, jer su dodatne kvalifikacije Južne i Srednje Amerike odgođene, pa su Čileanci matea Garralde mjesto dobili po rejtingu.

Naslov prvaka još drži skopski Vardar, najuspješnija momčad je Barcelona sa devet naslova, Kiel ima tri, dok su PSG i Veszprem još uvijek bez naslova, s tim da su Mađari čak četiri puta poraženi u finalima.

Linker
17. svibanj 2024 01:54