Drazen Aleksic / CROPIX
RUKOMET EP

Hrvatska ostala bez drugog kruga, Peraica promašila zicer za plasman dalje

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 07. prosinac 2012. 23:03

Hrvatske rukometašice nisu se plasirale u drugi krug natjecanja na Euru u Srbiji. Nakon uvodne pobjede protiv Mađarske te poraza od Španjolske, igračicama Vladimira Canjuge trebao je remi protiv Njemačke jer su u prvoj utakmici zadnjeg kola Mađarice pobijedile Španjolke. Nažalost, pri rezultatu 16-17, naše su se obranile, išle u čistu kontru, no udarac Anete Peraice licem o lice obranila je njemačka vratarka Schülke. Za veliko slavlje Njemica i neviđenu tugu naših cura.

Malo pogodaka

Nevjerojatno je koliko se negativnog poklopilo našim curama - od poraza Španjolki do velikog broja pogreški tijekom odlučujućih 60 minuta te neviđenog kiksa nesretne Peraice. No, to je sport, a i za njemački ženski rukomet vrijedi modificirani Linekerov poučak kako je rukomet sport u kojem uvijek pobjeđuju Nijemci (Njemice).

Punih uvodnih 13 minuta igrale su Hrvatice i Njemice bez pogotka iz igre, sve do trenutka kada su suparnice povele sa 3-2. Do tog trenutka samo je Maja Zebić dvaput bila uspješna s linije od sedam metara. Ista je igračica, naša najbolja na Euru u Srbiji, zabila i za izjednačenje te je nakon trećine utakmice semafor pokazivao: “Njemačka - Maja Zebić 3-3”.

Na vratima Canjugine ekipe dobrom se opet pokazala Marta Žderić te je ona u tim trenucima - uz odličnu obranu - držala Hrvatsku na životu. Naše su u sljedećem periodu nastavile s dobrom igrom, zatvorile su prilaze k vratima i napravile seriju 3-0. No, uzvratile su nakon toga pogreškama te su suparnice uzvratile istom mjerom i na odmor otišle s pogotkom razlike (8-7)

Malo pogodaka

Igra je u drugom poluvremenu ostala kao preslikana iz prvog dijela s čvrstim obranama i malo pogodaka. Nažalost, suparnice su se pokazale mentalno čvršćima te su deset minuta prije kraja povele s 15-12 za najveću prednost tijekom cijele utakmice. I to se uz veliku muku ispravilo, no Peraice nije sačuvala mirnoću.

Linker
23. rujan 2024 18:10