foto: CROPIX
ZARAZNI OPTIMIZAM

Hrvatska kao nepoznanica: 'Makedonci su jaki, Francuzi su Francuzi, a Poljaci igraju doma'

Marino Marić je bio najefikasniji naš igrač u ključnoj utakmici protiv Islanda, no, u tri dosad odigrane utakmice uvjerljivo je u tom segmenu najbolji Manuel Štrlek. Postigao je u tri utakmice 17 pogodaka.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2016. 12:24

Na ljestvici strijelaca od njega su poslije prvog kruga efikasniji samo Bjelorus Rutenka (25), Makedonac Lazarov (21), Norvežanin Bjornsen (19), Srbi Nenadić i Šešum, sa po 18 golova koliko je zabio i Bjelorus Šilovič. Tih 17 golova kao i Štrlek postigli su još jedan Bjelorus Puhovski te Islanđanin Sigurdsson.

Ono što Štrleka diže iznad ostalih je njegov postotak šuta od 89 posto (17 od 19 pokušaja). Tu su od njega bolji samo Poljak Syprzak (14 od 15, 93 posto) i Crnogorac Grbović (12 od 13, 92 posto).

- Imao sam šest od šest s Islandom? To je nevažno. Bitno je da smo odigrali vrhunsku obranu iz čega je došlo puno laganih golova.

Od Štrleka se iz kontri očekuje punolaganih golova i protiv Makedonije:

- Igrali smo s njima nedavno, falilo nam je dosta igrača, a opet smo pobijedili. Nikakvih nepoznanica nema, dobri smo poznanici. Ako nam obrana bude kao u zadnjoj utakmici, neće biti greške. Nije Makedonija samo Kiril Lazarov, on jeste igrač koji radi razliku, no mi ćemo ići čvrsto na sve kao i na njega. Prije toga ćemo im dodatno ispitati slabe i jake strane i - nadam se pobijediti.

Dok će s jedne strane nasrtati Štrlek, s druge će Ivan Čupić. Ništa manje ni Zlatko Horvat, ali i Antonijo Kovačević. I Čupić je veliki optimist:

- Makedonci su jaki, Francuzi su Francuzi, Poljaci igraju doma. Što još onda treba reći?! Mi smo svoj loš dan ispucali s Norveškom i sada idemo sve bolje i bolje, tako kao protiv Islanda uvijek trebamo težiti da izgledamo...

Čupić je opet onaj pravi, ima poseban pogled pa kaže da je Hrvatska u prednosti pred svima:

- Sve su to momčadi koje se međusobno odlično poznaju. Oni ništa nisu mijenjali, mi jesmo. Novi je izbornik, puno je novih igrača, nova igra. Mi više znamo o njima nego svi oni o nama, mi smo njima nepoznanica, oni nama nisu. Budemo li imali pristup - igraj sada, ne razmišljaj o sutra - možemo daleko...

Linker
23. rujan 2024 15:32