Drago Sopta/CROPIX
BEZ PENEZIĆ I TATARI

Hrvatice otvaraju EP protiv Mađarske: 'Podcjenjuju nas, moramo to iskoristiti'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 04. prosinac 2012. 15:45

Na policijsku pratnju od srpske granice do hotela već su se navikle. Sad već klasičan protokol. No, samo su dva dana hrvatske rukometašice imale da se priviknu na “zatvor” Europskog prvenstva u Srbiji. Organizatori su za naše djevojke osigurali posebnu policijsku pratnju. Da su pitale svoje muške kolege, oni bi im najbolje ispričali kako to ide...

I djevojke, kao i dečki u siječnju, 1. krug igraju u Novom Sadu.

- Čuvaju nas malo preočito, ali u nekim trenucima čak djeluje zanimljivo. Čuvani smo kao Izraelci. Šalim se, naravno. Djevojke to ne uznemiruje dodatno. Domaćini rade svoj posao zbog opreza, ali mi vjerujemo da će sve biti u redu - reći će hrvatski izbornik Vladimir Canjuga.

Da srpska policija ne bude jedina tema jučerašnjih razgovora u našem stožeru, pobrinule su se Mađarice. Prve protivnice hrvatske reprezentacije u skupini C. Večeras od 20.15.

- Mađarice su došle nekako napuhane. Njihove zvijezde se tako ponašaju. Svi nas tretiraju kao najslabije u skupini, prepričavaju kakve probleme imamo s ozljedama. To podcjenjivanje moramo iskoristiti.

Hrvatsko lijevo krilo Maja Zebić nije dopustila da je ovakve priče uznemire. Ni policijska ni mađarska.

- Ja igram u Zaječaru, baš sam se zezala sa svojima doma “mene valjda neće nitko zezati, ja sam njihova” - smije se Maja.

- Ovo je sport, nek’ nas puste da radimo svoj posao. Provokacije s tribina su normalne svugdje, ali granice postoje. A Mađarice... One su uvijek bile naše mušterije. U kakvom god sastavu mi igrale. Dakle... Nije baš da se ne trebaju brinuti. Oni imaju super ligu sa super igračicama, ali ne znam, nekako su uvijek bile naše.

Jedno joj se pitanje, kaže, u posljednje vrijeme “prilično zgadilo”.

- Svi pitaju “kako ćete?” Dosta mi je više toga! Da, strašno je to što nemamo pola svoje standardne ekipe, pogotovo Penezić i Tatari koje su bile okosnica, ali što sad? Da sjednemo na teren i plačemo? Mi smo se odlično pripremile, stvarno odlično, ne sjećam se kad sam bila ovako spremna, zašto onda ne pokušati ispuniti cilj koji smo zacrtali?

Cilj prolaska u 2. krug.

- Igrat ćemo drukčiji rukomet, s jakom obranom, brzim kontrama i polukontrama.

Maja bi trebala biti glavna u tom poslu.

- Da, moj će posao biti da jurim.

Dobro, i da zabija...

- Mađarska ima dobre golmanice, ali ja se nikada ne zamaram golmanicama. Najgore mi je kad treneri kažu, “Maja, protiv ove golmanice pucaj dolje”. Kad ti tako kažu, najčešće napraviš baš suprotno. Pukneš kako u toj situaciji možeš, pa što bude.

Dakle, Herr joj nije u glavi, no, jest najbolja Mađarica, srednji vanjski Anita Görbicz.

- Ona je za mene najbolja igračica na svijetu. Obožavam je gledati kako igra.

OK, ali ne baš danas.

- Ha-ha-ha, neću je danas gledati. Jedino bismo se nje trebali pripaziti, ostale su dobre, ali ništa posebno.

Linker
23. rujan 2024 18:00