Drago Sopta / CROPIX
ZAUVIJEK PREKRIŽEN

Goluža ponovno izostavio Ivana Balića s popisa za sljedeće kvalifikacije za Euro

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. ožujak 2013. 09:59

Točno 1. travnja, na “međunarodni dan laganja i varanja”, dakle točno na 34. rođendan majstora Ivana Balića, prvi put nakon SP-a u Španjolskoj okuplja se hrvatska rukometna reprezentacija. Naravno, reprezentacija se okuplja - opet bez Ivana Balića!

Nevezano s “danom laganja i varanja”, mnogi su se ovom prilikom prisjetili da je izostavljanje Balića s popisa putnika za Španjolsku bilo obrazloženo “odmaranjem nekih starijih igrača”.

Bez ‘mladih lavova’

Nadležni u HRS-u tada su govorili, citat: “Balić može biti opet pozvan već za sljedeće akcije i kvalifikacije za Euro u Danskoj...” Te su kvalifikacije, dakle, došle, na rasporedu su dvije utakmice s Mađarskom, najprije gostujuća u četvrtak, 4. travnja u Veszpremu, a zatim domaća u subotu, 6. travnja u zagrebačkoj Areni. Baliću, pak, ostaje, da igra u svom Atléticu. Izvještaji govore - nikad u boljoj formi. No, sada je to očito, Ivano je definitivno prošlost.

Izbornik Slavko Goluža, barem tako tvrdi, pozvao je trenutačno najbolju momčad, od onih koji su igrali na SP-u nema “mladih nada” Stepančića, Mandalinića i Ivića (kao i Marića) koji su tada bili proglašeni “mladim lavovima” koji će biti nositelji igre na OI u Rio de Janeiru.

- Obrazloženje je jednostavno, Lacković i Buntić više nisu ozlijeđeni, oni su ‘unutra’, rekao je izbornik Goluža.

Fešta u Areni

Pozivanje vratara Mate Šunjića i Nikole Špelića izbornik je pojasnio njihovim odličnim igrama u Nexeu, odnosno Mariboru.

Vodstvo reprezentacije očekuje pobjede protiv Mađara i potvrdu plasmana na Euro u Danskoj, kancelarija HRS-a od “uzvratne” utakmice u ZG Areni očekuje najveću rukometnu feštu, veću i od one kada je Hrvatska 2009. ugostila Svjetsko prvenstvo:

- Neće to biti samo rukometna utakmica, imat ćemo četiri sata programa. U Areni će program biti bogatiji nego za vrijeme SP-a. Bit će organizirane tematske “šetnice”, za najmlađe i one najstarije. Na našoj Facebook stranici već je krenula nagradna igra, dijelit će se brojni pokloni naših sponzora. Program u Areni vodit će naši ponajbolji voditelji Drele, Navojec, Janeš, Zidarić...glazbeni program bit će izuzetno bogat. Očekujemo punu Arenu, preko 15 tisuća ljudi. Ako zatreba, proširit ćemo kapacitet - najavio je šef marketinga HRS-a Silvio Njirić.

A sama utakmica, točnije rečeno utakmice:

- Neće biti lako, Mađari su izuzetno jaki, baš tamo u Veszpremu smo već izgubili jednu kvalifikacijsku utakmicu. Nema veze, nadam se da će moji Zagrepčani napuniti Arenu. Svi se dečki sjećaju 2009. i kako je u Areni bilo tada na SP-u. Nadam se istoj atmosferi, ali i pobjedi u Mađarskoj prije toga - najavio je Zlatko Horvat.

S Balićem ili bez njega, život ide dalje. Bez obzira na sve, ljubitelji rukometa podržat će svoje ljubimce. U subotu, 6. travnja, Arena će biti dupkom puna...

Linker
23. rujan 2024 23:32