PROMIJENJENI CILJEVI

Goluža: Je li ovo neuspjeh? Ne znam, poslije Poljske ćemo sjesti i podvući crtu...

Hrvatski rukometaši ne mogu do medalje na SP-u, ali nastavlja se borba za mjesto u kvalifikacijama za OI 2012.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 24. siječanj 2011. 17:58

Nakon neuspjeha protiv Švedske u taboru reprezentacije odlučili su ne govoriti o ukupnom podbačaju jer je još veliki zadatak pred njima.

- Svi smo krivci i ne želim da se na bilo koga pojedinačno upire prst i proziva. Za to će doći vrijeme kada se završi Prvenstvo i kada se slegnu emocije. Poljska nam je sada previše važna da bismo se bavili teškim analizama - rekao je Slavko Goluža i samo se kratko osvrnuo na debakl sa Švedskom:

‘Nismo mogli spavati’

- Dobro smo počeli s obranom, čak je i Mirko dobro počeo, no ključ poraza bio je u tehničkim pogreškama u prvom dijelu. Poslije smo ih stizali, na jedan razlike, imali smo suđenu liniju, istina, bila je. Na dva zicer i stativu. Mirko je tada malo zakazao, brzopleto smo odigravali igrača više... Za nešto više morali smo imati bolju podršku vratara, veću koncentraciju. Je li ovo veliki neuspjeh, analizirat ćemo poslije...

- Nismo se naspavali, veliko razočaranje je tu. Poljaci imaju odličnu 6-0 obranu, imaju Szmala, službeno najboljeg golmana na svijetu. Kad dobijemo Poljsku i utakmicu za peto mjesto, onda ćemo sjesti i podvući crtu. Sada je samo Poljska važna - optimistično je pokušao najaviti nastavak SP-a Lacković iako je vidljivo rezigniran.

- Sa snagom smo dobro, želju i volju imamo. Moramo barem sada pokazati da smo još uvijek respektabilna momčad.

Sad je London prioritet

Mirka Alilovića najviše se, i s pravom, prozivalo na ovom SP-u. Priznao je to i sam:

- Znam, jedna utakmica neće promijeniti ukupni dojam. Bili smo loši. Prvo mi vratari, a onda i ostali. Kod nas vratara najveći sam krivac ja. Šego i Pešić nisu dobili toliko prilike. Pokušat ću to ispraviti protiv Poljaka iako to teško može ispraviti sve ovo loše do sada. Moramo ipak biti pozitivni, najvažnije je otići u London. To mi je najvažnije, želim igrati na OI.

Linker
21. rujan 2024 23:37