Cropix/Ante Ćizmić
SVAKA ČAST

FRANCUZI ISPALI PRAVA GOSPODA Evo što je najpoznatiji 'hrvatski krvnik' poručio nakon ponižavanja na EURU

'Ponovit ću, najbolji suparnici najviše me inspiriraju...', izjavio je nakon velike pobjede francuski junak Thierry Omeyer nakon što je s 15 obrana uništio Hrvatsku i na Europskom prvenstvu u Poljskoj.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. siječanj 2016. 21:36

Hrvatski izbornik Željko Babić bio je iznenađujuće razgovorljiv nakon što je završena utakmica u Tauron Areni u Krakowu, naravno, nije imao niti najmanji razlog za zadovoljstvo nakon što je reprezentacija izgubila sve izglede za plasman u polufinale EP-a. Snuždena izraza lica smireno je analizirao razloge poraza:

- Jednostavno, bili su puno bolji od nas. Bez obrane i vratara ne može se pobijediti niti puno slabiji suparnik nego što je to Francuska. U obrani nismo napravili pošteni faul, nismo pomogli vratarima da bilo što učine. Francuzi su sve to vrlo ležerno kaznili i utakmica je brzo riješena. Omeyer je skinuo 16 udaraca, naši vratari skoro ništa i tu je već ta razlika koja je dovela do ovakvog poraza. U prvom smo dijelu i stvarali neke šanse, ali ništa nam nije ulazilo, napravili smo prevelik broj pogrešaka, kao da nismo bili u utakmici.

Babić je dodao da je jedini u prvom dijelu nešto u napadu pokušavao Slišković. Nakon toga se posvetio ostatku turnira:

- Mi smo u Poljsku prvenstveno došli graditi nešto za budućnost, tu smo odigrali dvije dobre utakmice i vjerujem da imamo šanse protiv Poljaka za popravni u zadnjoj utakmici tako da ne smijemo klonuti duhom. Nakon toga nam slijede nove akcije, moramo se plasirati na Olimpijske igre, njih ne smijemo propustiti, moramo zatim proći i na sljedeće Svjetsko prvenstvo koje se za godinu dana igra u Francuskoj. Ta dva prvenstva i nastupi na njima trebali bi nam poslužiti za školu za budućnost i ono što spremamo za naš EP koji je za dvije godine u Hrvatskoj. To je naš primarni cilj, čeka nas jako naporan rad u sljedeće dvije godine i ne bježimo od toga. Tek tada ćemo znati što smo napravili, ali ja zaista ne strahujem za budućnost hrvatskog rukometa, bit ćemo opet pravi, u to sam apsolutno siguran.

Iako je Babićeva momčad u Poljskoj relativno mlada, njegov je cilj podmlađivanje, ali ne po svaku cijenu. Kratko se osvrnuo i na to da u Poljskoj nisu briljirali neki stariji i iskusniji igrači, nije ih imenovao, ali bilo je jasno o kome se radi:

- Podmlađujemo, to je istina, ali ne možemo cijelu momčad preko noći promijeniti.

Za kraj je najavio puno bolje izdanje protiv Poljske:

- Ovdje smo došli stvarati momčad za budućnost, svaka je utakmica na velikoj pozornici dragocjena. Vjerujem da ćemo odigrati puno bolje i da ćemo pružiti dostojan otpor.

Francuski izbornik Claude Onesta kratko je komplimentirao Hrvatima na fair utakmici, nije se nasllađivao:

- Odigrali smo pametno, imali smo i malo sreće i lagano smo napravili prednost u prvom dijelu koja se pokazala presudnom...

Veliki Thierry Omeyer opet je bio jedan od najboljih protiv Hrvatske, ponovno je potvrdio da je uvijek najbolji kad igra protiv naših rukometaša:

- Ponovit ću, najbolji suparnici najviše me inspiriraju...

Rekao je to uz pomalo zluradi smješak. Da, zaista je uvijek “napaljen” protiv Hrvatske, možda stvarno ima neki osobni razlog, ali ga krije za sebe...

Linker
24. rujan 2024 13:17