Filip Ivić
 Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
LIGA PRVAKA

FOTO: HRVATSKI PRVAK MOŽE ŽALITI ZA PROPUŠTENIM PPD Zagreb imao je veliku priliku srušiti europskog prvaka, ali uništio ih je njihov bivši vratar

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. studeni 2016. 21:30

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su od Kielcea u 7. kolu skupine B Lige prvaka sa 23:26 (12:11).

Hrvatski prvak tako je pretrpio šesti ovosezonski poraz u Ligi prvaka, a igrači Silvija Ivandije mogu žaliti za propuštenim.

Naime, krajem prvog poluvremena vodili su u jednom trenutku s tri gola razlike 10:7 nakon sjajne serije 7:1, a na poluvremenu s 12:11. Ipak, u nastavku nisu uspjeli zadržati vodstvo i stići do senzacionalne pobjede.

PPD Zagreb je tako ostao prikovan za dno ljestvice skupine B Lige prvaka te će se morati vaditi u drugoj polovici natjecanja kad ipak imaju lakši raspored s obzirom da kod kuće dočekuju Kristianstad i Celje, direktne suparnike u borbi za šesto mjesto koje vodi u osminu finala natjecanja.

Iako su u utakmicu krenuli očajno (0:3), Ivandijini igrači brzo su se vratili u igru, odlična i pokretljiva obrana s isturenim Vorijem omogućila je nešto lakše pogotke te je ispunjena varaždinska dvorana već u 20. minuti mogla pozdraviti vodstvo domaćina od 9:7 (odlični Kontrec u tom periodu tri pogotka) te je veliki Talant Dujšebajev pozvao svoje igrače na time-out.

Do kraja prvog dijela snage su bile manje više izjednačene, hrvatski prvak održao je prednost. Kontrec je u jednom projektilom razbio nos bivšem vrataru Zagreba Filipu Iviću na vratima Kielcea koji je nakon toga igrao s tamponima u nosnicama, ali ga je to valjda dodatno motiviralo te je u zadnjim minutama skinuo još dva zicera. Umjesto s većom prednošću, na odmor se otišlo s jednim golom plusa (12:11).

Robusni Aguinagalde zabio je odmah na početku nastavka, a zatim i Lijewski nakon početničke pogreške Zagrebova napada te je tad domaćin krenuo u, pokazalo se na kraju bezususpješan "lov". Iako su u obrani igrali relativno dobro, Zagrepčani su bili jako loši u fazi napada, učinili su opet prevelik broj neforsiranih pogrešaka te se u završnih desetak minuta ušlo s prednošću gostiju od čak četiri pogotka što se pokazalo nenadoknadivim.

Hrvatski prvak pokušat će istom suparniku u utakmici sljedećeg kola uzvratiti na njihovom terenu.

Kod Zagreba najefikasniji su bili Stipe Mandalinić i Zlatko Horvat sa po šest golova. Momčad Kielcea predvodili su Krzystof Lijewski s pet i Dean Bombač sa četiri pogotka, Manuel Štrlek zabio je tri gola, a vratar Filip Ivić skupio je 11 obrana.

Poredak:

1. Vardar Skoplje 6 5 0 1 10

2. Vive Tauron Kielce 7 5 0 2 10

3. Rhein-Neckar Löwen 6 4 1 2 9

4. Pick Szeged 6 3 1 2 7

5. Meškov Brest 6 3 0 3 6

6. Kristianstad 6 1 1 4 3

7. Celje Pivovarna Laško 6 1 1 4 3

8. PPD Zagreb 7 1 0 6 2

Linker
29. rujan 2024 02:11