AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
ŽIVOT U NJEMAČKOJ

Duvnjak uoči EP-a: 'Za razliku od Španjolske u Danskoj možemo korak dalje'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. prosinac 2013. 17:58

Bila je to godina Domagoja Duvnjaka. Svi su u posljednje vrijeme poludjeli za njim. Ništa neobično, Duli, kako ga zove Martin Schwalb, uopće nije loš. Dobro igra, osvaja, pristojan je, nema grubih riječi u njegovu rječniku. Moramo ponoviti, jer red je... Najbolji igrač Bundeslige, prvak Europe s Hamburgom, član najbolje sedmorke SP u Španjolskoj, na kojoj je Hrvatska odnijela broncu, po izboru portala najbolji rukometaš svijeta za 2013, a po izboru HOO-a najbolji promicatelj Hrvatske u sportu za 2013. godinu. I nije kraj, upravo ovih dana IHF ga je “neočekivano” nominirao za najboljeg rukometaša svijeta za 2013. godinu. To je ono službeno biranje, pravo, kao kada bira FIFA u nogometu, recimo. A u fino je društvo uletio - sve dosadašnji pobjednici izbora Filip Jicha, Daniel Narcisse, Arpad Šterbik i Mikkel Hansen. A Slavonac će to prokomentirati u svom stilu:

- Što da kažem, čast mi je, to su veličine i biti među njima je priznanje.

Hoće li ga izabrati, ne znamo, ali znamo da neće pogriješiti svi oni koji će za Duvnjaka dati glas ovih dana na stranicama IHF-a da bismo treći puta u povijesti imali najboljeg na svijetu. Dvaput smo imali Ivana Balića. Glasovanje traje do 17. siječnja 2014. na www.ihf.info.

Krenuli smo redom...

- Prvo svima sretan Božić.

Rekli smo, mali je pristojan. Pravi promicatelj HR-sporta.

- To je strašno priznanje, zahvaljujem svima na takvom razmišljanju. Tata je preuzeo nagradu, nisam mogao, ispričavam se, traje mi Bundesliga.

Vratili smo se na SP u Španjolskoj...

- Iskreno, ne volim previše o tome pričati, žaliti se, ali da nam neke stvari nisu išle na ruku - nisu. Imali smo i previše problema, jedva sam uopće igrao. No, dobro, tu smo, bit će još prilika uopće ne sumnjam u to.

Plan za Dansku?

- Baš sam s Lindbergom pričao, kaže da je atmosfera odlična, da su rasprodali sve karte za završnicu i njihove utakmice. Ne trebam reći da su na svom terenu Danci favoriti. Mi smo se dogovorili vidjeti u finalu, a on se s tim složio.

A Duvnjak?

- Pa ne skroz baš, ali... Rekao sam da će biti gusto, ali ne bojim se nikoga, znamo i Dansku i Francusku, Norveška nije bila naša prava slika, da ne bude zabune. Znamo i koliko je jaka Španjolska koju očekujem visoko, a uvijek moraš računati da se može dogoditi i neko iznenađenje. Danska u tom smislu neće biti iznimka. Recimo, Mađari nisu bezopasni, Island, Srbija...

Dva pojedinca iz kolektivnog sporta, oba igraju u Njemačkoj, Domagoj Duvnjak i Mario Mandžukić kandidati su za najbolje sportaše Hrvatske u 2013. godini u izboru SN.

- Mi se svi ovdje hvalimo Mandžinim golovima. Uz njih smo ponosniji svi ovdje u Njemačkoj. Puno je napravio ove godine, osvojio sve i divim se iskreno njegovim uspjesima i upornosti koju nosi. Velika mi je želja otići na jednu njegovu utakmicu na Allianz Arenu.

Linker
22. rujan 2024 23:18