Drago Sopta/CROPIX
LATVIJA - HRVATSKA 18.05

Duvnjak najavljuje: U Latviji je najvažnije pobijediti, Slovake smo morali i više

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. studeni 2012. 14:43

U srijedu su u Osijeku pobijedili, u četvrtak su bili u Zagrebu, navečer trenirali, a u petak ujutro se uputili prema Latviji gdje će danas, 60 km od Rige, u Dobelueu igrati 2. kolo kvalifikacija za EP u Danskoj protiv Latvije. Pobjeda protiv Slovačke je ostvarena, razlika je solidna, a dobit će na važnosti ne uspiju li Slovaci doma protiv Mađara. Uspiju li, bit će vruće u Slovačkoj, a prije toga treba dobiti Latviju koja je u srijedu u Mađarskoj ostavila sasvim solidan dojam.

U Rigu su sletjeli u petak malo iza podneva. Bez stvari, koje su iz Frankfurta stigle tek u večernjim satima. Uobičajene pune radosti kod presjedanja u velikim zračnim lukama.

Ima li promjena u reprezentaciji?

- Ima, Marić je ušao umjesto Vorija. To je u smislu onoga što smo najavljivali - reći će izbornik Slavko Goluža

Koliko znate o Latviji?

- Malo, znam Kristopansa i to je to. Vidjet ćemo video protiv Mađara koji ih nisu razbili, a to je upozorenje nama. Kažete dobili su Francusku, dakle, i to je upozorenje da trebamo biti ozbiljni. Dobro ući u utakmicu... - reći će Domagoj Duvnjak koji je u Osijeku vukao ključne poteze kada je trebalo.

Vratio se malo na Slovake.

- Stvarno smo previše promašili, mislim da smo realno trebali dobiti puno većom razlikom i da je to najveća šteta cijele priče. Štohl ih je spasio, čovjek je obranio valjda deset čistih zicera. Gle, pobjeda je važna, najvažnija, a dojam ćemo popraviti.

A u Latviji?

- Isto, treba dobiti utakmicu, pokušati biti konkretniji i mislim da neće biti problema.

Kako je Duvnjaku bez Balića?

- Dobro, fali, nadam se da će se vratiti brzo, što da kažem...

Očekujemo mirnu utakmicu i sigurnu pobjedu. Latvija nije iz ranga timova koji bi nam smjeli biti problem. Posebno ako budemo trčali kako možemo. Bude li ulaz kako treba, priliku bi mogli dobiti Ivić, Marić, Slišković, a to bi onda bio uz bodove kompletan pogodak u prvom krugu kvalifikacija za Dansku.

Linker
25. rujan 2024 03:34