Cropix/Željko Hajdinjak
KOLIKI JE REZULTAT?

Cirkus u velikom okršaju Zagreba i Vardara: Dvaput se mijenjao rezultat na semaforu, Vujović poludio i ostao bez velikog finala!

Rukometaši PPD Zagreba nisu izborili finale regionalne SEHA lige u kojem će u nedjelju u 19.00 u Varaždinu igrati makedonski Vardar protiv mađarskog Veszprema. U polufinalnoj utakmici odigranoj u Varaždinu pred prepunom gradskom dvoranom igrači Veselina Vujovića izgubili su od skopskog Vardara rezultatom 26:24, dok su Mađari neočekivano teško tek nakon izvođenja sedmeraca pobijedili bjeloruski Brest Meškov.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. travanj 2016. 00:29

Kraj utakmice obilježio je petominutni prekid u kojem se nekoliko puta mijenjao rezultat na semaforu. Zagreb je šezdesetak sekundi prije imao dva igrača više i dva gola zaostatka (25:23), nakon čega su na zapisničkom stolu vjerojatno napravili grešku i na semaforu je odjednom zasjalo 24:23. Nastala je velika gužva oko zapisničkog stola i brojanje golova, trener Zagreba Veselin Vujović je 'divljao' pored terena, ali rezultat je ponovno vraćen na dva gola razlike. Nažalost, zagrebaši se u infarktnoj završnici nisu uspjeli vratiti u egal i izboriti produžetke.

Tako će hrvatski prvak u SEHA ligi ponovio lanjski rezultat kad su mogli pobijediti favoriziranu domaću momčad u Veszpremu, ali su nesretno izgubili. Veszprem će tako imati priliku za osvajanje drugog trofeja u petom izdanju lige (Vardar dva naslova, Zagreb i Veszprem po jedan) koja je prerasla u pravi spektakl i ozbiljnu ligu zahvaljujući ponajprije ulasku Gazproma u projekt koji je već sada napravio puno na promociji rukometa. I Varaždin se pokazao kao idealan izbor za domaćina jer je publika stvorila fenomenalan dekor, ne samo zbog frenetične podrške zagrebačkoj momčadi. Nažalost, pokvarili su to zagrebaši koji nisu ostvarili željeni plasman u finale nakon što su izborili ulazak u četvrtfinale Lige prvaka protiv Löwena.

Zagrepčani su jako loše ušli u utakmicu, nakon punih 15 minuta, dakle za punu četvertinu ogleda, postigli su samo dva gola i gosti su vodili i četiri razlike. Vujovićev time-out promijenio je sliku na terenu jer je do tog trenutka spašavao Filip Ivić na vratima s nekoliko odličnih obrana. Redovi su se nakon toga ipak posložili iako je i dalje svladavanje Arpada Šterbika na vratima Vardara predstavljalo vrlo ozbiljan problem. Ozbiljne obrane obilježile su prvo poluvrijeme, uostalom i cijeli tijek utakmice tako da je nakon 30 minuta i uoči odlaska na odmor rezultat glasio 12-10 za makedonsku momčad.

Ulazak u drugi dio bio je puno bolji, Zagreb je ušao serijom 3:0, no nije to bilo dovoljno za totalni preokret jer su se i Makedonci ponovno digli, dok je Zagreb nizom tehničkih grešaka i to u pravilu s igračem više na terenu prokockao pobjedu. U neizvjesnoj završnici zaiskrilo je na terenu, Vardaru su isključena dva igrača i u zraku je visio novi produžetak, no gosti su s četvoricom zabili za pobjedu.

'Vujović: Utakmica je bila takva da je mogao pobjediti bilo tko'

Trener PPD Zagreba utakmicu je opisao kao tvrdu i jaku, s puno muških duela.

"Bilo je i atraktivnih golova, nervoze na klupama, ali i za zapisničkim stolom. Nisam sretan što smo izgubili, ali kad izgubimo, a da se moj niti jedan igrač ne pomakne ni za centimetar unatrag, kad se moji igrači bacaju za svakom loptom, smatram da sam kao trener napravio puno", rekao je Vujović dodavši da je nedostajalo malo sreće.

"Utakmica je bila takva da je mogao pobjediti bilo tko. Jedna nam lopta nije ušla i Vardar je zasluženo pobjedio", kazao je trener Zagreba, a za utakmicu Vardara i Veszprema rekao da očekuje sjajno finale.

Zagreb protiv Meškova u 16.30

Zlatko Horvat postigao je šest golova za PPD Zagreb, no pet iz sedmeraca, dok su po četiri dodali Tin Kontrec i Luka Šebetić, dok je šest golova, od toga također pet iz sedmeraca za Vardar postigao Dejan Manaskov, a pet je dodao Aleks Dušebajev.

U prvom polufinalu je branitelj naslova, mađarski Veszprem svladao Meškov iz Bresta sa 24-21 (20-20, 6-11) boljim izvođenjem sedmeraca. Sa po pet golova najefikasniji kod Veszprema bili su Laszlo Nagy i Cristian Ugalde, dok su po četiri gola za Meškov postigli Dmitrij Kamišik, Rastko Stojković, Aleksandar Tjumencev i Sergej Šilovič.

PPD Zagreb će tako u nedjelju igrati za treće mjesto protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta od 16.30 sati, dok će u finalu od 19 sati igrati Veszprem i Vardar.

Posjet reprezentacije

Utakmici u Varaždinu prisustvovali su članovi hrvatske rukometne reprezentacije, koja se priprema za nastup u kvalifikacijama za odlazak na OI u Brazil, a koje se igraju u danskom Herningu sljedećeg vikenda.

Linker
24. rujan 2024 15:23