EIBNER-PRESSEFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/imago Sportfotodienst/profimedia
U DEBIJIMA

Briljantno otvaranje sezone za Hrvate, dvojica uvrštena u momčad kola Bundeslige

Dominik Kuzmanović je zabilježio 19 obrana i 42 posto uspješnosti, dok je Ivan Martinović utrpao 10 pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2024. 08:32

Prošlog tjedna započela je nova sezona njemačke rukometne Bundeslige. Svoje predstavnike u jednoj od najjačih liga svijeta ima i Hrvatska, a potvrda njihovog briljantnog učinka na otvaranju sezone stigla je objavom momčadi kola.

Hrvatski rukometaši Dominik Kuzmanović i Ivan Martinović imali su impresivne debije u svojim novim klubovima, čime su zavrijedili mjesta među najboljih sedam. Martinović je prošle sezone igrao za MT Melsungen, no ovoga se ljeta odlučio za promjenu sredine u Njemačkoj i prelazak u Rhein-Neckar Löwen. U premijernom nastupu za Löwen, u 32:27 pobjedi protiv Kiela, s deset pogodaka na kontu odveo je svoju momčad do pobjede. Za poraženu ekipu igrao je i naš Domagoj Duvnjak i pritom zabio dva gola.

Kuzmanović je, nakon što je krajem lipnja Nexe zamijenio Gummersbachom, imao savršen debi u Njemačkoj. U 32:28 pobjedi nad Hannoverom zabilježio je 19 obrana i 42 posto uspješnosti.

Zaslužili su tim predstavama hrvatski rukometaši uvrštavanje u momčad kola, gdje im društvo, uz njih dvojicu, čine još Danci Emil Jakobsen i Lasse Møller, Slovenac Domen Novak, Švicarac Samuel Röthlisberger i Nijemac Leif Tissier.

image
FRANZISKA GORA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Franziska Gora/imago Sportfotodienst/profimedia

Linker
10. rujan 2024 08:38