Ante Čizmić / Cropix
SLIJEDI UTAKMICA ODLUKE

BABIĆU PUNO RAZLOGA ZA BRIGU Evo što je hrvatski izbornik poručio nakon poraza

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 17. siječanj 2016. 21:38

Po završetku utakmice protiv Norveške koju je hrvatska rukometna reprezentacija izgubila sa 34-31 i tako si ugrozila plasman u drugi krug natjecanja, hrvatski izbornik Željko Babić ponudio je dozu optimizma.

Babić nije skrivao da je igra protiv Norveške bila daleko od onoga što 'kauboji' mogu i trebaju pokazati.

"Teško je objasniti zašto nismo bili pravi. Sigurno nismo pokazali sve što znamo, ali sada treba pobijediti Island“, rekao je Babić u izjavi za RTL nakon susreta.

Upitan da detektira uzrok problema u igri reprezentacije Babić je rekao:

"Problem je što zbog ozljeda nismo trenirali zajedno i zbog toga nam padne intenzitet igre, a onda se događaju tehničke greške. Mi smo u ključnim trenucima napravili nekoliko tehničkih pogrešaka. Ozljede jesu problem, Kopljara boli koljeno. Ozljede nisu takve prirode da igrači ne bi mogli igrati, ali zbog teškog ritma to se na kraju ipak vidi na terenu", dodao je izbornik.

"Norveška je odigrala odličnu utakmicu. Mislim da nam je nedostajalo svježine da odigramo u visokom ritmu svih 60 minuta, nismo imali mirnoću i napravili smo nekoliko ishitrenih poteza", rekao je krilni igrač Zlatko Horvat.

U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija je iznenadila Island pobijedivši 39-38. Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini B imaju po dva boda. U posljednjem kolu u utorak, 19. siječnja, se sastaju Bjelorusija i Norveška, te Hrvatska i Island.

"Analizirat ćemo utakmicu i onda se moramo okrenuti Islandu. Mislim da ovaj poraz neće previše utjecati na našu psihu i čini mi se da su svi igrači već usmjereni na Island. Protiv njih moramo jako dobro odigrati da bi ih dobili, a to, uz ostalo, znači i jače u obrani, sa više kontakta", napomenuo je Horvat.

"Čestitam svojim igračima, u napadu su cijelu utakmicu bili dobri, u obrani smo se popravili u drugom dijelu i to je presudilo u ovoj našoj pobjedi. Vjerujem da je Hrvatska dovoljno dobra da izbori prolaz u drugi krug".

Linker
23. rujan 2024 05:14