POTRESI U MEDVEŠČAKU

Raymondova istina: 'Kristan laže, na trening je došao pijan. Slomio mi je srce...'

Trener vratara Mohorič otišao je iz kluba, jer 'nije više biti babysitter 30-godišnjaku'
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 08. ožujak 2013. 09:51

Dok su se hokejaši Medveščaka pripremali za novu najvažniju utakmicu sezone, šesti dvoboj četvrtfinala u Salzburgu u kojem će eventualni poraz značiti zatvaranje butige za ovu sezonu, u Ledenoj je dvorani postojala samo jedna tema. Što je bilo u glavi (i jetri) Roberta Kristana u noći nakon bolnog poraza u petoj utakmici i zašto je baš sada jedan od najvažnijih igrača u momčadi odlučio napraviti alkoholni eksces?

Dok je Kristan hrvatskim novinarima rekao da nema komentara niti za zločin, pa tako ni za kaznu, slovenskim se kolegama pojadao da ga Marty Raymond ne voli te se pričom o pijanstvu samo želi opravdati jer ga često ostavlja na klupi. Tijekom jutra u kojem su ga dočekale naslovnice “Raymond laže”, trener “medvjeda” demantira svojeg vratara.

- Za njega trening nije bio opcionalan, već obavezan. Zbog njega smo rezervirali termin i trenera vratara koji će raditi s njim i pripremiti ga za utakmicu u Salzburgu u kojoj je trebao braniti. Kada sam ga vidio kako izgleda, bilo mi je jasno što je radio noć prije. Međutim, ja nisam taj koji je odredio kaznu jer postoje disciplinske komisije u klubu koje se time bave. Ljudi mi često pripisuju velike ovlasti u ovom klubu, a ja sam samo trener - “spinao” je Raymond uvjeravajući da mu je “srce slomljeno”:

Truhna nisu kaznili

- Nikada mi se nešto slično nije dogodilo u doigravanju. Zapravo, prošle godine je Slava Truhno također bančio za vrijeme play-offa, a ja sam pogriješio što nisam inzistirao na kazni. Sada je klub morao reagirati na ovaj način jer nikada neće moći napredovati ako će se ovakvi ekscesi tolerirati.

Raymond nije prekrižio Kristana za nastavak sezone ako se “medvjedi” izvuku iz škripca u kojem su se našli.

- Suspenzija traje jednu utakmicu, a nakon toga će nam se Robert normalno vratiti.

U noći u kojoj je bez Kristana ostao najmanje na tri utakmice (Raymond u doigravanju ne mijenja vratara s kojim momčad pobijedi, a s Ouzasom na golu mora dobiti sljedeće dvije ako želi ostati u seriji), Medveščak je napustio i trener golmana.

Neuspjeh ‘babysittera’

Klemen Mohorič bio je nakon utakmice vani s Kristanom, čime je izravno demantirana Kristanova verzija priče o “Raymondovim podvalama” i “obiteljskoj večeri”. Mohorič, inače Kristanov dugogodišnji trener i prijatelj, većim je dijelom noći nagovarao Lixa na odlazak kući. Oko 3 sata je napokon odustao, otišao kući i javio ljudima iz kluba da “ne može više biti babysitter 30-godišnjaku” te priopćio svoju odluku o otkazu.

Linker
27. rujan 2024 09:30