Ante Čizmić/CROPIX
PORAZ ZA KRAJ

Raspad sistema u Oslu: Francuzi očitali novu lekciju užasnoj Hrvatskoj

U porazu protiv Francuske hrvatski rukometaši odigrali nezapamćeno loše poluvrijeme (7-13)
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 03. studeni 2013. 15:57

Izbornik rukometaša Slavko Goluža izjavio je u subotu nakon poraza od Danske da je - unatoč porazu - zadovoljan?! Već nakon desetak minuta igre u utakmici protiv Francuske (na kraju poraz 29-24), zadovoljstvo mu je u potpunosti splasnulo. Francuzi su njegovim dečkima održali rukometnu lekciju, doslovno ih osramotili nakon čega je ‘Keta’ s pravom bijesnio.

Odlični Dumoulin

Kako i ne bi, ‘tricolori’ su vodili sa 8-3, naši su prvi pogodak iz igre postigli tek u 9. minuti, Cyril Dumoulin na vratima momčadi Claudea Oneste naše je napadače činio smiješnima baš kao što je to nekada radio danas ozlijeđeni i operirani Thierry Omeyer. Svi koji se sjećaju utakmice u četvrtfinalu SP-a u Španjolskoj kada su isti ovi naši dečki demolirali istog suparnika 30-23, zasigurno su se zapitali na čemu se temeljilo Golužino zadovoljstvo nakon prethodnog poraza na Zlatnom kupu u Oslu. Da stvar bude gora, momčad koju je Goluži u Norveškoj bila na raspolaganju, najbolje je što hrvatski rukomet trenutačno ima za ponuditi dok je Onesta u vatru gurnuo znatno promijenjenu momčad od one koju smatra udarnom i najboljom. Igrao je, naime, bez Omeyera, Abaloa, Accambraya, Gillea...

Rastrčani Francuzi nastavili su u prvom dijelu u istom odličnom ritmu, nažalost, jednako tako loše i naši igrači pa su do istjeka prvog dijela (13-7) Dumoulinu zabili samo sedam pogodaka. Od toga tri u 3-0 seriji u zadnje dvije minute. Bez imalo pretjerivanja - nezapamćeno loša predstava reprezentacije koja s pravom uvijek pretendira na najviše dosege. Sreća je što je do Eura u Danskoj ostalo dosta vremena, sreća je što ‘pakleni’ pakleno u pravilu igraju u važnim i velikim utakmicama.

Nitko nije zadovoljio

Nastavak je na startu ponudio nešto bolju Hrvatsku, no Francuzi su opet pojačali tempo i rutinski sačuvali stečeno iz prvog dijela. Kod naših gotovo nitko osim Duvnjaka (8 golova) nije nimalo zadovoljio.

Što reći za ukupno loš dojam u nastupu na turniru u Oslu?! Recimo da će sve to puno bolje izgledati na Euru u Danskoj.

Linker
12. rujan 2024 02:41