AFP
NHL

Rangersi svladali Blackhawkse

Tradicionalno, NHL sezona započinje okršajem najvećih rivala, Toronto Maple Leafsa i Montreal Canadiensa. Ove godine prvi dvoboj ovih sastava odigran je u Torontu, a sa 3-1 uspješniji su bili Canadiensi
Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2015. 13:12

Nova sezona u američko-kanadskoj profesionalnoj hokejaškoj NHL ligi započela je svečanošću u Chicagu gdje su domaći Blackhawksi pod svod dvorane podigli zastavu za osvajanje prošlosezonskog naslova, trećeg u posljednjih šest godina, ali slavlje su pokvarili New York Rangersi koji su potom pobijedili sa 3-2.

Uvodno slavlje domaćih vrlo je brzo ugasio Oscar Lindberg (1:43) dovevši Rangerse u vodstvo nakon manje od dvije minute igre. Artemi Panarin (14:24) uspio je poravnati na 1-1 nakon sjajnog dodavanja Patricka Kanea, no do kraja prve trećine Rangersi su postigli još dva pogotka preko Kevina Kleina (16:38) i Dereka Stepana (19:01), koji je pred sobom imao praznu mrežu nakon genijalnog poteza Kevina Hayesa. Teuvo Teravainen (26:55) je sredinom druge trećine golom za 2-3 okrunio lijepu kombinaciju s Jonathanom Toewsom i Marianom Hossom, a iako je do kraja dvoboja ostalo više od pola sata čiste igre domaći više nisu uspjeli svladati sjajnog Henrika Lundqvista na vratima Rangersa. Šveđanin je samo u trećoj trećini sakupio 14 obrana, a pomoć je dobio i od sudaca koji su minutu prije kraja poništili pogodak Jonathana Toewsa koji je iščeprkao pak ispod Lundqvistove noge i poslao ga u mrežu. No, suci su procijenili kako je prekid igre označen prije Toewsova gola.

Tradicionalno, NHL sezona započinje okršajem najvećih rivala, Toronto Maple Leafsa i Montreal Canadiensa. Ove godine prvi dvoboj ovih sastava odigran je u Torontu, a sa 3-1 uspješniji su bili Canadiensi koji su tako pokvarili predstavljanje novog trenera Leafsa Mikea Babcocka, koji je ovoga ljeta napustio Detroit Red Wingse koje je vodio punih 10 godina, te s njima osvojio naslov prvaka 2008., a svaki je put izborio plasman u doigravanje. Dvoboj je loše počeo za domaće kada je njihov vratar Jonathan Bernier loše reagirao na nejak udarac Maxa Paciorettyja (3:09). James van Riemsdyk (20:19) je na samom startu druge trećine iskoristio igrača više na ledu za domaće za poravnanje na 1-1, ali to je bio ujedno i jedini udarac kojega je iza svojih leđa propustio prošlosezonski MVP lige, vratar Montreala Carey Price koji je susret završio sa 36 obrana. Pobjednički pogodak za goste postigao je Alex Galchenyuk (52:02) osam minuta prije kraja dvobja, a utakmicu je zaključio Pacioretty (59:29) svojim drugim golom kojega je postigao u praznu mrežu.

San Jose Sharksi su sa čak 5-1 kao gosti svladali svoje kalifornijske rivale Los Angeles Kingse. Domaći su rano poveli golom Nicka Shorea (1:49), ali veteran Joe Thornton (9:43) brzo je poravnao na 1-1. Gosti su odlično igrali s igračem više na ledu, dva su puta koristili brojčanu nadmoć za golove za 2-1 i 4-1, a strijelci su bili Joe Pavelski (15:52) i Tomas Hertl (28:14), a u međuvremenu je jakim udarcem mrežu domaćih pogodio i Brent Burns (26:07). Konačnih 5-1 postavio je Joonas Donskoi (43:31).

Vancouver Canucksi s uvjerljivih 5-1 su kao gosti svladali Calgary Flamese, a sjajno je odigrao napad s blizancima Danielom i Henrikom Sedinom, te Brandonom Sutterom. Svaki je postigao po pogodak, usto je Daniel imao dvije asistencije, a Sutter jednu. Ipak, prvi gol postigao je Jannik Hansen (10:34), na 2-0 povisio je Sutter (18:01), nadu domaćima nakratko je vratio Jiri Hudler (23:39), no ključan je bio pogodak Daniela Sedina (39:55) pet sekundi prije kraja druge trećine. Alexandre Burrows (48:17) i Henrik Sedin (56:31) u trećoj su trećini pogodili za konačnih 5-1.

Rezultati susreta prvoga dana 99. sezone američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu, NHL:

Toronto - Montreal 1-3

Chicago - NY Rangers 2-3

Calgary - Vancouver 1-5

Los Angeles - San Jose 1-5

Linker
22. rujan 2024 05:19