Ronald Gorsic / CROPIX
VARDAR - PPD 32-29

Prvak Hrvatske nakon pobjede nad velikim Kielom izgorio u paklu Skoplja

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. listopad 2014. 00:31

U paklenoj atmosferi skopske dvorane Kale rukometaši PPD-a Zagreb upisali su i drugi poraz u regionalnoj SEHA ligi nakon što ih je kod kuće prije dvadesetak dana porazio Tatran Prešov. Vardar ih je u utakmici 5. kola pobijedio rezultatom 32-29 te zagrebaši nisu uspjeli nastaviti uspješan niz nakon fenomenalne pobjede nad Kielom u Ligi prvaka.

Novi trener Zagreba Veselin Vujović vratio se na “mjesto zločina”, vratio se kao gost u dvoranu koja ga je pet godina obožavala, bio mu je to tek drugi nastup na klupi PPD-a Zagreb jer u Ligi prvaka nosi još jednu utakmicu suspenzije. No, trenutačno najbolja i najbogatija makedonska momčad s našim igračima Blaženkom Lackovićem i Igorom Karačićem nije imala razumijevanja za želje svojeg bivšeg trenera. Gomila ruskih igrača (Rastvorcev, Čipurin, Šiškarev, Gorbok), pola makedonske reprezentacije te srpski igrači Milić, Marković, Slovenac Brumen, Dujšebajev junior pokazali su više od mlade momčadi iz Zagreba. Bez obzira na skalp Kiela, Vardar je trenutačno jača i puno vrednija momčad od prvaka Hrvatske, barem na svojem terenu. Pobijediti Vardar kod njih nikad nije bila laka stvar ni najvećim europskim momčadima, osjetili su to i zagrebaši, koji su nakon pet odigranih utakmica ostali na četvrtom mjestu ljestvice s devet osvojenih bodova. Ako ih u Ligi prvaka očekuje težak posao za prolaz skupine, u SEHA ligi neće im biti lako izboriti željeni plasman na Final Four.

Domaća momčad puno je bolje otvorila utakmicu, vrlo brzo ostvarili su veliku prednost od šest pogodaka, koje su držali većinom prvog dijela. Tri uzastopna pogotka Zlatka Horvata u završnici tog dijela utakmice vratila su je u normalu. Ipak, Vujovićeva momčad u Skoplju nije u drugom dijelu mogla napraviti preokret kao što se to dogodilo protiv Kiela.

Desetak minuta prije kraja, pri četiri minusa, Vujović je zvao time-out, doslovno je od igrača tražio pobjedu:

- Ne želim nijednu tehničku grešku, moramo napraviti pet plusa!

No, upravo to, nekoliko tehničkih grešaka, uključujući i Horvatov zapucani sedmerac, onemogućilo je iznenađenje. Vuja” ne bi bio to što jest da i sam nije malo kasnije zbog prigovora sucima zaradio dvije minute isključenja.

Ako ništa drugo, hrvatski izbornik Slavko Goluža, koji je bio u Skoplju, mogao je vidjeti zdravog i odličnog Blaženka Lackovića, kojeg nije bilo na posljednjem Euru u Danskoj.

Redoslijed: 1. Veszprem 18 bodova, 2. Vardar 15, 3. Tatran 9 (-1), 4. PPD Zagreb 9 (-1), 5. Brest Meškov 6 (-3), 6. Metalurg 6 (-2)…

Linker
24. rujan 2024 11:20