Washington Capitals left wing Alex Ovechkin (8), of Russia, collides with Atlanta Thrashers goalie Chris Mason, left, and Freddy Meyer, right, during the third period of an NHL hockey game, Saturday, Oct. 23, 2010, in Washington. The Capitals won 4-3 in overtime. (AP Photo/Nick Wass)
 AP
NHL LIGA

Prva pobjeda za Washington

Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2013. 13:00

Phoenix Coyotes su sinoć sa 4-1 bili bolji od New York Rangersa u prvoj utakmici nove NHL sezone, a krilo Radim Vrbata je upisao svoj peti hat-trick u karijeri.

Vrbata je zabio za izjednačenje na 1-1 kada je svladao vratara Rangersa Henrika Lundqvista na početku druge trećine i onda je još dva puta zabio gol u zadnjoj trećini i tako pokvario trenerski debi Alana Vigneaulta na klupi Rangersa.

Washington Capitalsi su uspjeli nadoknaditi razliku od 3-0 i na kraju pobijediti Calgary Flamese sa 5-4 nakon kaznenih udaraca, a pobjednički gol zabio je Mihail Grabovski.

Lijevo krilo Capitalsa Alex Ovechkin je zabio dva gola u drugoj trećini, a Nicklas Backstrom je utakmicu poslao u produžetke svojim prvom pogotkom sezone 5:50 minuta prije kraja.

To je bila prva pobjeda ove sezone za Capitalse, dok su Flamesi ispustili vodstvo najprije od 3-0, a onda i od 4-1. Pogotke za Calgary su postigli David Jones, Lee Stempniak i Jiri Hudler, sve u prvoj trećini. U drugoj trećini Connor Carrick je smanjio na 3-1 za Washington, a onda je Lance Bouma povećao prednost Flamesa na 4-1. Nakon toga je Ovechkin krenuo u akciju i s dva pogotka smanjio na 4-3, da bi Backstromov gol doveo do produžetaka.

Linker
24. rujan 2024 08:33