foto: Jutarnji list
DOGAĐAJ ZA SVE

PREDSTAVLJEN CRORUN Najveći trkački projekt u regiji: 'Želimo ispričati priču o ljepotama Hrvatske'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. ožujak 2016. 16:06

U Zagrebu je u ponedjeljak predstavljen projekt CroRun. Riječ je o seriji od osam cestovnih atletskih utrka na atraktivnim lokacijama u Hrvatskoj, prilagođenih vrhunskim atletičarima, ali i početnicima, obiteljima i poslovnim ljudima.

- Ideja je nastala iz naše želje i potrebe da prezentiramo Hrvatsku kao trkačku destinaciju, iskoristimo trkački pokret jer trčanje to i jest. Cilj nam je objediniti više cestovnih utrka pod jednim imenom i promovirati ih s glavnim ciljem, a to je podizanje kvalitete života i zdravlja društva. Naravno, cilj je i to da trkačkoj zajednici damo jednu dodanu vrijednost. Iznad svih ostalih postojećih utka mi se želimo izdići kvalitetom te visokim trkačkim standardima i rezultatima. Pri tome se ne želimo zadržati samo na hrvatskoj trkačkoj zajednici. Kruna CroRun utrka bit će Plitvički maraton za koji već imamo prijave iz 15 zemalja svijeta - rekao je voditelj projekta CroRun Siniša Ergotić.

O ciljevima i viziji projekta govorio je Dalibor Bilić, predsjednik atletskog kluba CroRun, inače organizatora projekta;

- Vizija je bila udruživanje osam brendova u jedan. CroRun je brend i tako ga želimo predstaviti Europi i svijetu. Ispod njega je osam utrka i svaka od njih mora postati brend za sebe. Želimo povezati sport i turizam jer sam uvjeren da Hrvatska ima kompletnu logistiku za razvoj sportskog turizma. Ovim projektom to želimo i dokazati. CroRun zato nije namijenjen samo ljudima koji se aktivno bave trčanjem, već su tu su i poslovna liga te obiteljska utrka. Ovim projektom želimo i ispričati priču o ljepotama Hrvatske na način na koji ju još nikad nitko nije ispričao.

Related content

Prva u nizu utrka projekta CroRun je Proljetni zagrebački polumaraton – Zagreb 21, koji će biti održan 20. ožujka.

- Startamo u 9 sati ujutro spred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, trče se dva kruga od 10,5 km. Očekujemo da utrka bude jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i regiji, pa su nam se već prijavili brojni vrhunski trkači iz Hvatske, Mađarske, Kenije..., od kojih se neki priremaju i za nastup na Olimpijskim igrama. Osim glavne utrke na 21 km imat ćemo i utrku građana na 5 km te utrke štafeta, pa očekujemo oko 1000 sudionik - upoznao je nazočne sa Proljetnim zagrebačkim polumaratonom – Zagreb 21 direktor CroRun utrka Robert Franjković.

Ambasador projekta je najbolji hrvatski dugoprugaš Dino Bošnjak, koji je nije krio zadovoljstvo utrkama u kalendaru:

- Vrhunski trkači sve više dolaze na cestovne utrke, bit će ih sigurno jako puno i na CroRun utrkama. Ja osobno jedva čekam da utrke počnu! Nastojat ću kao trkač maksimalno izreklamirati projekt CroRun među najboljim trkačima regije i Europe.

Zdravstvena komponenta projekta također je vrlo značajna.

- Trčanje i zdravlje bi trebali biti sinonimi. Zavod kojem sam na čelu najviše se bavi prevencijom bolesti i osobno me jako žalosti nedovoljna tjelesna aktivnost naših građana. Zato me jako razveselila ideja da se uključimo u ovaj projekt - rekao je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Potporu projektu je, između ostalih, dao i Grad Zagreb.

- Pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića ovom projektu je poruka da je grad Zagreb otvoren zdravom životu i sportskim aktivnostima. Zagreb je grad sporta, a trčanje promičemo kao oblik zdravog života. Čestitke organizatorima koji su CroRun učinili svehrvatskim projektom - rekao je Ivica Lovrić pročelnik za obrazovanije, kulturu i sport Grada Zagreba.

Linker
22. rujan 2024 06:43