Arhiva
RASULO U MEDVEŠČAKU

Predsjednik potjerao Šimenca, otišla četvorica igrača, pola Uprave dalo ostavku...

Drugi zagrebački vaterpolski klub, Medveščak, od petka nema trenera, dvojicu dopredsjednika, ukupno dvojicu članova Uprave, četvoricu igrača!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. studeni 2014. 10:54

Drugi zagrebački vaterpolski klub, Medveščak, od petka nema trenera, dvojicu dopredsjednika, ukupno dvojicu članova Uprave, četvoricu igrača! Potpuno rasulo u režiji - predsjednika kluba!

- Da, Dudo je smijenjen odlukom Predsjedništva - potvrdio nam je Ljubo Kolar, predsjednik VK Medveščak.

Što je najbolje, ovo je samo očekivani epilog nekoliko tjedana ‘trvenja’ u odnosima Kolara i Šimenca, a koje je počelo nakon poraza već u 2. kolu!? Već je tada predsjednik Kolar isticao nezadovoljstvo radom trenera kojeg je tako svečano i biranim riječima, kao uostalom i velikog Emila Nikolića ranije, predstavio javnosti. Ukupno je Dubravko Šimenc od 5 odigranih utakmica, klub vodio u samo prve tri (porazi od Jadrana iz Herceg Novog, Vojvodine i Juga CO) da bi potom Dudo završio na bolovanju i hospitaliziran u kratkom vremenu u dva navrata.

Ovog puta, Ljubo Kolar kao razlog smjene navodi kako ‘Šimenc uništava klub’. U ovom slučaju, doista teško za povjerovati jer u tri utakmice samo elementarna nepogoda može uništiti ijedan klub, ali ono što je daleko indikativnije jest činjenica kako je Dubravko Šimenc već najmanje sedma osoba koju je sada već kontroverzni predsjednik uspio istjerati iz Medveščaka.

Podsjetimo, da su za Kolarovog predsjedničkog mandata od cca dvije godine klub napustili, otjerani ili smijenjeni - Emil Nikolić, najtrofejniji trener u hrvatskim klubovima, prvaka Europe s Jugom CO; Zoran Curić, trener prve hrvatske medalje u samostalnoj Hrvatskoj (srebro na kadetskom EP 1993.); Tino Vegar, osvajač olimpijskog srebra u Atlanti 1996, pa zatim niska mladih trenera poput Alana Medića, Ivana Gledeca, Vlatka Večkovca... Ovom je popisu sada pridodano još jedno ime.

Načelno, ova smjena Dubravku Šimencu sigurno ne može narušiti ime i ugled u vaterpolskom svijetu. Prije bi rekli kako bi mu daljnji ostanak u toj sredini napravio više štete. Podsjetimo, riječ je o predsjedniku koji je prije dvije godine izazvao glasan podsmijeh u vaterpolskim krugovima izjavom za SN kako će “Medveščak za 5 godina biti prvak Europe”. U prvoj sezoni su pobijedili samo triput, u drugoj pak čak 7 puta. I to je sve!

Samo, nije to jedini odlazak iz Medveščaka. Ostavke su ponudili jer se ne slažu samovolji predsjednika Kolara i dvojica dopredsjednika Medveščaka Nenad Strukan i Zoran Škorić. .

Nije sve! Klub su također napustila i čak četvorica igrača - Anđelić, Lovrić i braća Jelavić, isključivo nezadovoljni odlukama predsjednika koji im je po našim spoznajama smanjio ‘plaću’ sa 1.600 na 1.000 kuna. Jednostavnim rječnikom, u Medveščaku je ‘lom’, klub je u potpunom rasulu. Najbolje za kraj. Momčad čiji je kapetan inače istinski ponajbolji igrač, Luka Kolar, jedan od predsjednikovih sinova, do daljnjeg s klupe vodi Filip Kolar, drugi pak sin trenutačnog predsjednika Medveščaka Ljube Kolara. Pametnom dosta!

Linker
22. rujan 2024 01:40