AFP
SEHA LIGA

PPD Zagreb bolji od Vojvodine

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 24. rujan 2014. 22:36

“Grande” Veselin Vujović imao je u srijedu u Kutiji šibica službeno predstavljanje na klupi PPD Zagreba . Momčad hrvatskog prvaka pobijedila je novosadsku Vojvodinu 29-24 u utakmici 4. kola regionalne SEHA lige.

“Lale” su realno jedna od najslabijih momčadi u ligi, pokazuju to i njihovi dosadašnji rezultati te ovaj ogled nije ogledalo realnog stanja rukometaša PPD Zagreba uoči nedjeljnog gostovanja moćnog Kiela na startu Lige prvaka. No, bila je to idealna prilika za dodatno upoznavanje. Naravno, uspostavljenje komunikacije na relaciji između Vujovića i njegovih novih igrača jedan je od najbitnijih elemenata za bolje Zagrebove rezultate u novoj sezoni.

Najvažnije će biti nadmašiti lanjski rezultat kada “zagrebaši” nisu prošli skupinu Lige prvaka.

Sam rezulat u ovoj utakmici, rekao je Vujović nakon utakmice, nije bio toliko važan:

- Bili smo solidni iako sam ja s klupe razbijao ritam momčadi jer sam cijelo vrijeme pokušavao sačuvati svježinu igračima. Naravno, brinuo sam da nam se netko od ključnih ne ozlijedi jer su nam Vuglač i Tonči Valčić trenutačno izvan stroja. Sada nam slijedi Kiel, nakon toga Vardar i zatim Pariz i moramo se čuvati kojiko god je moguće.

Zanimljivo je, ogled u Kutiji šibica bio je odlično posjećen za razliku od nekih prijašnjih Zagrebovih utakmica. Zasluga je to, naravno, dijelom i Vujevićeva. Mnogi “ozbiljniji” ljubitelji rukometa zaželjeli su se u Zagrebu vidjeti starog majstora koji je nekad drmao svijetom rukometa.

U redovima PPD Zagreba najviše se istaknuo vratar Filip Ivić s ukupno 15 obrana. On je najprije kurtoazno sa svoje strane dočekao novog trenera:

- Na nama je da slušamo, radimo i učimo od čovjeka od kojeg imamo što naučiti. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu napredovati i igrati sve bolje.

Rezulat na karju utakmice i nije bio toliko izražen baš iz razloga što su se domaći čuvali i rotirali:

Bili smo odlični na početku kad smo igrali u najjačem ritmu. Posebno je dobra bila obrana te smo u 20-ak minuta primili samo šest pogodaka…

To, naravno, govori da PPD Zagreb može puno bolje.

Linker
24. rujan 2024 05:23