Screenshot: YouTube
KRAJ POTRAGE

Potjera završena, 'Bosanska zvijer' u pritvoru! Poznati borac osumnjičen da je likvidirao 32-godišnjaka

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 28. travanj 2016. 18:54

Bosanskohercegovački MMA borac, Tomislav Spahović predao se danas policiji u Sarajevu. Borac popularan pod nadimkom 'Bosanska zvijer' osumnjičen je za ubojstvo 32-godišnjeg Amila Geca koje se dogodilo u petak oko 3.40 sati, nakon čega je raspisana i tjeralica. Podsjećamo, Gec je ranjen u glavu u pucnjavi prošlog petka u Sarajevu, a nešto kasnije preminuo je u bolnici.

Spahović je bio u bjegu šest dana, ali se ipak odlučio predati policiji u pratnji odvjetnika Omara Mehmedbašića. Mediji u BiH navode kako se navodno radi o slučaju povezanim s utjerivanjem dugova.

Mediji su još ranije došli i do Spahovićeve majke Silvane koja je negirala povezanost svog sina s pucnjavom.

- Odgovorno tvrdim da moj sin nema nikakve veze s ovim te da uopće ne poznaje Geca. Melisu poznaje, to mu je prijateljica, ali nastradaloga ne poznaje. Moj sin nije u bijegu, nije bitno gdje je on, ali će se javiti, a ja zaista ne želim da se ovakve stvari pišu o njemu. On je sportaš, dokazat će se da je nevin. On ima pare, šta će on kome iznuđivati? Ja sam mu dala pare jer sam prodala kuću u Njemačkoj i stan u Sarajevu. Samo neka priče kruže - rekla je Spahovićeva majka za Dnevni Avaz.

Spahović u karijeri ima 14 profesionalnih borbi,osam pobjeda i šest poraza.

Linker
23. rujan 2024 06:28